Journalistiuddannelsen

Journalistuddannelsen

Kan du stille skarpt?

Forberedelse til optagelsesprøven på Journalistuddannelsen

Nogle år er der specifikke krav til forberedelsen, før du kan gå til optagelsesprøven. Andre år er der ikke. Men det er altid en god ide at forberede sig. 

Krav til prøven i 2021

.......Kommer snart

 

Hvordan forbereder jeg mig i øvrigt bedst til optagelsesprøven?

Skriv, læs, se og lyt. Væn dig til at bruge dit sprog og brug tid på en bred vifte af medier, fx digitale og analoge aviser, tv, radio, podcast, blogs og magasiner.Det vil både give dig en bred orientering om aktuelle forhold og et billede af, hvordan journalistiske medier indeholder genrer som nyheder, baggrund, reportage, portræt, interview osv.

Du kan øve dig i at skrive referater af en tv-debat eller et interview, optag evt. indslaget, så du kan kontrollere, om du fik det vigtigste med.

Inden du begynder på Journalistuddannelsen, forventer vi, at du har et samfundsfagligt niveau svarende til en samfundsfaglig studentereksamen på udvidet niveau.

Hvilke bøger er det godt at læse før optagelsesprøven?

Måske vil du gerne læse nogle bøger om journalistik og sprog, inden du søger ind - hvilket kan være en god idé. Det er meget individuelt, hvilke bøger man kan få udbytte af, men du kan finde en bred vifte af bøger, som kan bruges til journalistisk eller sproglig inspiration i Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles boghandel.

Skal jeg tage et forberedende kursus til optagelsesprøven?

Mange højskoler, aften- og daghøjskoler afholder forberedende kurser i journalistik. For nogle kan det være en god idé at tage sådan et kursus. Det skal dog understreges, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ikke vil anbefale nogle kurser frem for nogle andre.

Ca. 1/3 af de studerende har taget et forberedende kursus i journalistik, inden de søgte ind på Journalistuddannelsen.

 

Hanne Andersen

Spørgsmål?

Hanne Bjerg Andersen
21 70 98 39 / ha@dmjx.dk

Mere om optagelse på Journalistuddannelsen