FJ Hero - Shirin Abedi
Shirin Abedi

Fotojournalistik

Historier fundet i virkeligheden

Ofte stillede spørgsmål (FAQ) om optagelse på Fotojournalistuddannelsen

Kan jeg søge ind på Fotojournalistuddannelsen, selv om jeg læser på en anden uddannelse nu?

Det kan du. Det er kun, hvis du bliver optaget og gerne vil skifte til Fotojournalistuddannelsen, at du skal melde dig ud af den uddannelse, du læser på nu. I så fald skal det ske inden studiestart.


Hvor gammel skal man være for at kunne tage uddannelsen som Fotojournalist?

Der er ingen øvre aldersgrænse for at søge ind på vores uddannelser. Men da det forventes af dig, at du har kørekort (når du skal i praktik), skal du være fyldt 18. Gennemsnitsalderen for vores nye studerende er ca. 22 år, hvilket er noget højere end på mange andre videregående uddannelser. Det er desuden en rigtig god idé at have prøvet noget andet end at gå i skole, når man skal gå på Fotojournalist- eller Journalistuddannelsen, da man kommer til at møde mange forskellige mennesker i mange forskellige situationer.


Kan man blive optaget på Fotojournalistuddannelsen, hvis man ikke kan skrive helt korrekt dansk – hvis man f.eks. er norsk/svensk?

På Fotojournalistuddannelsen skal man skrive en del, bl.a. fordi en del af uddannelsen læses sammen med de studerende fra Journalistuddannelsen. Det er derfor et krav, at de studerende har et godt og korrekt dansk, og det er ikke muligt at aflevere på et andet sprog end dansk. Af samme grund indgår der en test i sprogkorrekthed i optagelsesprøven til uddannelsen. Hvis ikke du kan dansk på et højt niveau, vil du ikke bestå den del af optagelsesprøven og vil således heller ikke kunne blive optaget på uddannelsen.


Udbydes uddannelsen også i København?

Fotojournalistuddannelsen og Journalistuddannelsen udbydes kun på campus i Aarhus.


Hvad hvis jeg bliver tilbudt en plads, men må afslå, kan jeg så søge igen?

Det skader ikke dine chancer næste år, hvis du bliver optaget i år og takker nej. Dog skal du være opmærksom på, at både optagelsesprocessen og ansøgerfeltet kan se anderledes ud næste år. Så fordi du eventuelt bliver optaget i år, er det ikke en garanti for, at du også bliver optaget næste år.


Jeg bor i København og kan desværre ikke flytte til Aarhus for at studere. Er muligheder for fjernundervisning?

Da der er møde/deltagelsespligt til det meste af undervisningen på uddannelsen, er det ikke muligt med fjernundervisning. Desuden er der mange timer – sammenlignet med f.eks. et universitetsstudie – som kræver, at man er på skolen. Derfor vil det ikke være muligt at bo i f.eks. København og samtidig passe et studie i Aarhus.


Hvornår er der ansøgningsfrist?

Den 15. marts kl. 12.00.


Hvornår ligger prøven?

Datoerne for forprøve og optagelsesprøve kan skifte fra år til år, så tjek de aktuelle datoer på vores hjemmeside.


Er der særlige krav til det udstyr, jeg skal bruge, hvis jeg vil deltage i prøverne?

Til forprøven må du bruge digitalt kamera efter eget valg. Hvis du kommer videre til optagelsesprøven, skal du til den prøve fotografere med digitalt kamera og kunne gennemse, gemme og kopiere fotos på din egen computer.


Kan jeg søge flere uddannelser samtidig på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole?

Ja, det kan du, men vær opmærksom på, at nogle af uddannelserne har optagelsesprøver, der kan ligge på samme tidspunkt. Derfor kan du blive nødt til at vælge, hvilken optagelsesprøve du vil deltage i, når du har søgt ind. Du kan f.eks. ikke deltage i både optagelsesprøven på Fotojournalist- og Journalistuddannelsen.

Hanne Andersen

Spørgsmål?

Hanne Bjerg Andersen
21 70 98 39 / ha@dmjx.dk

Mere om optagelse på Fotojournalistuddannelsen