Skip to main content

Åbent hus

Vi ses til Åbent hus på DMJX d. 20. februar 2024 på DMJX i København og d. 22. februar 2024 på DMJX i Aarhus. Følg med på denne side for praktisk information om Åbent hus. Kig også på vores uddannelsessider, hvis du søger mere information.

Gik du glip af noget?

Find videooplæg og andet materiale fra Åbent hus i februar 2023 under uddannelserne på denne side. Du kan også orientere dig på uddannelsessiderne.

Foto: Emilie Toldam

Få et sneak-peek på vores campus i Aarhus og København
 

På det helt nye DMJX campus i Aarhus kan du læse Journalistik, Fotojournalistik og Kommunikation. Du kan også tage  bachelortilvalg i journalistisk formidling, International kandidat i Journalistik, kandidat i journalistik og tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling

 

På vores Campus i København kan du læse Kommunikation, Medieproduktion og Ledelse, Tv- og Medietilrettelæggelse, Visuel Kommunikation. Til januar 2024 flytter vi til en nybygget DMJX-campus i Ørestad lige ved siden af DR Byen.

Fotojournalistik
 

Hør mere om Fotojournalistuddannelsen i dette oplæg med underviser Søren Pagter. Videoen er optaget til et webinar d. 24. februar 2023.

Fotojournalistuddannelsen er Danmarks eneste dokumentariske fotouddannelse. Fotojournalister finder historier blandt virkelige mennesker og bruger fotografiet til at dokumentere tiden, vi lever i.

Fotojournalister formidler, og uddannelsen handler mere om fortælling end teknik. Derfor underviser vi også i journalistik, så du lærer samspillet mellem fotografi, video og tekst. De fleste nyuddannede fotojournalister arbejder for mediebranchen, virksomheder og organisationer.

Du kan også få mere at vide ved at se videoer om studiemiljø, optagelsesprøve, uddannelsen, praktikken og de internationale muligheder.

Journalistik
 

Hør mere om Journalistuddannelsens opbygning i dette oplæg med underviser Andreas Scharnberg.

Journalistik lærer du de journalistiske værktøjer og teknikker, og du får evnen til reflektere over, hvordan du bruger dem.

Der er mange veje at gå med journalistik. Journalister finder job alle vegne, hvor der skal laves indhold på skrift, lyd eller billede.

Du kan finde mere information ved at se videoer om studiemiljø, optagelsesprøve, uddannelsen, praktikken og de internationale muligheder. Du kan også besøge Journalistik her på hjemmesiden.

Kommunikation
 

Hør mere om Kommunikationsuddannelsen i dette oplæg med underviser Helle Tougaard. Sessionen er optaget til et webinar d. 8. marts 2023.

På Kommunikationsuddannelsen lærer du at arbejde strategisk med kommunikation og udføre kommunikationsprojekter i praksis for virksomheder og organisationer. Du udtænker og udvikler. Du planlægger og producerer. Vi tænker kritisk. Vi tænker kreativt!

Vi arbejder med friske cases fra kommunikationsbranchen og relevant forskning på området, og du kommer i praktik to gange i løbet af uddannelsen. Og ikke nok med det…

Du får kompetencer og færdigheder i at producere tekster og indhold, der skaber sammenhæng mellem strategi, idé, koncept og budskab. Hvad kan du så blive? Svar: Kommunikationsrådgiver, PR- og presseansvarlig, tekstforfatter, social media manager, freelancer og meget mere.

Medieproduktion og Ledelse
 

Mød undervisere og studerende, der fortæller om uddannelsen i Medieproduktion og Ledelse. Sessionen er optaget til Åbent hus på DMJX i København d. 21. februar 2023.

Medieproduktion og Ledelse (MPL) er en projektlederuddannelse, og det er et studie for dig, som er glad for at holde styr på tidsplaner og budgetter.

Som MPL’er tager du ansvar for at lede og styre alt, hvad der indgår i kreative processer i alle dele af medieproduktion. MPL er en bred uddannelse, hvor du skal have sans for både det menneskelige og det talmæssige.

Som MPL’er kan du få job hos reklamebureauer, digitalbureauer, marketingafdelinger og produktionsselskaber. MPL’ere arbejder også som projektledere i musikbranchen, i kulturlivet og i finanssektoren.

Tv- og Medietilrettelæggelse
 

Hør mere om Tv- og Medietilrettelæggelse i dette oplæg med underviser Mette Sejsbo. Oplægget er optaget i februar 2023.

Tv- og Medietilrettelæggelse (TVM) lærer du at tilrettelægge og styre en optagelse, at instruere de medvirkende og skabe kontakten mellem kilden og kameraet. Du skal skabe indholdet og klippe og redigere det. Vi arbejder med den seneste medieudvikling, og vi lærer dig at tænke kreativt og udvikle idéer til nye koncepter.

Se en række produktioner og opgaveløsninger fra vores studerende.

Vi glæder os til at modtage en ansøgning fra dig, der drømmer om at arbejde med tv og visuelt indhold på alle typer af platforme.

Visuel Kommunikation

Visuel Kommunikation (VK) uddanner dig i kreativ tænkning, grafisk design, kreativ kodning eller motion graphics. Med en uddannelse fra VK vil du kunne begå dig visuelt og kreativt på alle bureauer i ind- og udland.

Hvis du vil vide mere, kan du besøge de enkelte studieretninger her på sitet:

Coded Design

Grafisk Design 

Interaktivt Design 

Kreativ Kommunikation 

OBS: Vi optager ikke nye studerende på studieretningen Fotografisk Kommunikation.

Coded Design

 

I denne video kan du møde underviser Karsten Vestergaard, der giver et indblik i undervisningen på Coded Design. Du møder også Caroline Illemann Hansen, der er Senior Frontend Developer hos designbureauet Manyone, som fortæller om, hvordan man arbejder med Coded Design ude i branchen, samt Eigil Nikolajsen der fortæller om sine oplevelser med at bruge kodning i forskellige fag på uddannelsen i Visuel Kommunikation på DMJX.

Oplægget er optaget til et webinar d. 6. februar 2023.

Grafisk Design

 

Hør mere om undervisningen på studieretningen i Grafisk Design i dette webinaroplæg fra d. 12. februar 2023.

Interaktivt Design

 

I videoen her kan du møde underviser Karsten Vestergaard, der giver et indblik i undervisningen på Interaktivt Design. Du møder også Helena og Esben, der er er henholdsvis nuværende studerende og færdiguddannet fra Interaktivt Design.

Oplægget er optaget til et webinar d. 6. februar 2023.

Kreativ Kommunikation

 

Mød underviser Jesper Jørgen Hansen, der fortæller om undervisningen på studieretningen Kreativ Kommunikation. Sessionen er optaget til online Åbent hus d. 22. februar 2022.

Internationale muligheder på DMJX' uddannelser

Der er masser af internationale muligheder på DMJX' bacheloruddannelser. Du kan læse mere om mulighederne på uddannelsessiden for hver uddannelse.

Herunder kan du læse svarene på de mest stillede spørgsmål om udveksling og internationale muligheder på DMJX.

Lyn-FAQ om internationale muligheder

Hvornår kan man tage på udveksling?

Hver uddannelse har et såkaldt mobiliitetsvindue, det vil sige et semester hvor du har ret til at tage på udveksling. Det kan være 3. 4. eller 5. semester, se studieordning for din uddannelse

Hvor kan man udveksle til?

DMJX har 80 partnere i hele verden, så der er meget at vælge imellem, se listen her.

Er udveksling den eneste mulighed for at tage til udland?

Nej, du kan også tage et semester (eller mindre) i udland i forbindelse med din praktikperiode.

Kan man få Erasmus?

Ja, hvis du bliver nomineret (udvalgt) af DMJX til en af vores partnere. Du kan både få Erasmus til udveksling og til praktik, det vil sige op til 12 måneder i alt.

Kandidat- og merituddannelser

På DMJX kan du også studerende en række kandidat- og merituddannelser. De udbydes af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser, som er et samarbejde mellem DMJX og Aarhus Universitet.

Kandidat- og merituddannelserne udbydes udelukkende i Aarhus.

Læs mere om uddannelserne

Bachelortilvalg i journalistisk formidling

International kandidat i journalistik

Kandidat i journalistik

Profilfag i journalistisk formidling for kandidatstuderende

Er du nysgerrig på vores uddannelser?

Klik dig ind på vores uddannelser herunder, og find praktisk information om optagelse, eller se eksempler på studerendes produkter under uddannelserne.