Google viste et forkert billede af, hvem jeg er

Karen Liberoth mente, hun havde en professionel profil på de sociale medier. Men da hendes digitale fingeraftryk blev taget, havde hun lyst til at lægge sig i fosterstilling under bordet.


Karen Liberoth er ansvarlig for sociale medier hos Realdania. Hun har bl.a. taget diplomkurset ’Professionel profil i sociale medier’.
Foto: Sofie Amalie Klougart

 

Hendes LinkedIn-profil lignede en job-konsulents sødeste drøm. Profilerne på Instagram og Facebook var tilpas private og fri for upassende billeder. Og på arbejdspladsen Realdania har hendes strategiske arbejde med sociale medier – herunder indsatsen for at professionalisere direktionens og medarbejdernes sociale profiler – givet hende tilnavnet Twitterpædagogen.

Alligevel var det en helt anden Karen Liberoth, som dukkede op, da hendes medstuderende på kurset ’Professionel profil i sociale medier’, skulle følge hendes digitale fodspor på Google.

I stedet for det flotte cv, de skarpe tweets og professionsrelaterede opslag fandt ”detektiverne” info om hendes skoletid, gamle salgsannoncer og en skør korrespondance om midtvejskrise, hun havde haft på Instagram, da hun kort forinden fyldte 45.

– De ting, som kom frem i google-søgningen, og som deres øjne hæftede sig ved, var ikke det billede, jeg havde af mig selv, fortæller Karen Liberoth.

– Jeg blev stemplet som en aldersdeprimeret kvinde, der havde gået i pæne skoler og som solgte brugte sovesofaer og skistøvler på nettet. Det blev jeg faktisk ked af og ærgerlig over. For det lå langt fra den profil, jeg har arbejdet på at tegne af mig selv på de sociale medier. Lige der havde jeg lidt lyst til at lægge mig i fosterstilling under bordet, griner hun.

Det var dog en form for trøst, at alle kursister blev udsat for samme øvelse - og for de fleste med samme resultat.

– Vi blev pillet ned, men heldigvis også bygget op igen. Og vi fik råd og strategier for, hvordan vi kan arbejde med at fremstå professionelt, forklarer Karen Liberoth.

Små og store ting ændrede profilen
Hun forklarer, at det helt grundlæggende gælder om at dele mere af det, man gerne vil kendes for og at rydde op i det, man ikke vil have skal ligge og forstyrre billedet.

Hun har derfor valgt at bruge samme profilbillede på alle sociale medier, så man hurtigt kan genkende hende. Derudover har hun slettet offentlige opslag på Facebook, så som salgsannoncer, og laver i stedet offentlige opslag, som handler om fag og job. Hun supplerer nu også sin lidt løse titel som ’projektleder’ hos Realdania med, at hun er ansvarlig for sociale medier. Endelig er hun begyndt at skrive faglige blogs på LinkedIn.

– Første gang jeg bloggede, følte jeg det som om, jeg stod nøgen på Rådhuspladsen. Men jeg har fået øjnene op for, at det skal man turde, hvis man vil fremstå markant og professionel. Og det er vigtigt for mig. Både i forhold til min arbejdsgiver og mine kolleger, som jeg rent faktisk underviser i at være mere aktive på sociale medier. Men også i forhold til at vise omverdenen, at jeg nu er fagligt og uddannelsesmæssigt helt opdateret, siger Karen Liberoth.

Tekst: Dan Hansen        

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram