Skip to main content

Nikolaj Christensen

Konsulent
Afdeling: Ledelsessekretariat, Tv- og Medietilrettelæggelse
Mobil: 26 35 18 18
Telefon: 77 40 50 56
Email: nc@dmjx.dk
LinkedIn

Arbejdsområder/specialeområder

Jeg underviser, driver udviklingsprojekter og løser strategiske opgaver i organisationen. Mine undervisningsområder er dramaturgi, konceptudvikling, kreative processer, og Ledelse og selvledelse. Når jeg har mulighed for det enten privat eller i arbejdssammenhæng producerer jeg korte eller længere videoer om hvad der falder mig ind. I 2017 producerede jeg dokumentarfilmen, Minder fra Palæstina, fra en flygtningelejr i Libanon. Den blev vist på DRK og kan ses på Filmstriben. Pt. skriver jeg på en bog om dramaturgi, som skal udkomme i 2021.

Hvad kan jeg lide ved mit arbejde på DMJX?

Jeg er vild med at undervise, fordi jeg altid oplever, at jeg lærer noget nyt undervejs i mødet med de studerende. Uanset om det er bachelorstuderende eller professionelle på efteruddannelse.

Udviklingsprojekter, hvor der enten skal findes nye veje, afprøves ting, eller forandres noget giver god mening. Det bringer os videre og personligt får jeg stillet min nysgerrighed og trang til at undersøge, hvordan tingene hænger sammen.

Forskningsprojekter/udviklingsaktiviteter

Jeg har drevet eller deltaget i en del udviklingsprojekter. De fleste, samt min lektoranmodning, ligger her https://www.ucviden.dk/portal/da/persons/nikolaj-christensen(fab51b76-0b8e-435b-a274-8bcb3531690a)/publications.html

Link til undersøgelse: https://www.ucviden.dk/admin/files/64165504/How_SHAME_reached_its_audience_.pdf

Jeg har tidligere gennemført flere udviklingsprojekter med fokus på, hvordan video bruges i forskellige sammenhænge, bl.a. et i samarbejde med Statens Museum for Kunst og et, hvor vi undersøgte intern og ekstern kommunikation med brug af video.

Link til undersøgelsen Web TV for Kulturinstitutioner https://www.ucviden.dk/admin/files/64400893/SMK_dkpub.pdf

Link til undersøgelsen Web TV i virkeligheden, om brug af video i intern og ekstern kommunikation http://webtv-tvm.dk/wp-content/uploads/webtv-i-virkeligheden-rapport-final.pdf