Skip to main content

Henrik P. Berggren

Institutchef ved Institut for Journalistik
Afdeling: Journalistuddannelsen
Kontor: 1.27
Mobil: 30 62 35 89
Email: hb@dmjx.dk
LinkedIn
Twitter
Skype: hpberggreen

Uddannelsesleder for journalistuddannelserne på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvad er mine arbejdsområder/specialeområder

Uddannelseschef på Journalistik, som omfatter journalistuddannelsen, fotojournalistuddannelsen, de uddannelser DMJX har i samarbejde med Aarhus Universitet: Cand. Public, Erasmus Mundus Master in Journalism, Media and Globalisation, BA-tilvalg I journalistisk formidling og Profilfag I journalistisk formidling (tidligere Tillægsuddannelsen) samt Fagjournalistuddannelsen (en diplomuddannelse). Jeg er desuden formand for Center for Journalistiske Universitetsuddannelser, der huser Aarhus Universitet og DMJX’s samarbejde om ovennævnte aktiviteter. 

Uddannet journalist, har arbejdet som erhvervsjournalist i 10 år og undervist i journalistik siden 2000. Jeg har en master og en kandidatuddannelse i Retorik, og jeg underviser i framing på journalistuddannelsen og er optaget af betydningen af framing og diskurser for den offentlige debat. For mig er det konstituerende i journalistik en holdning, en samling idealer – ikke en metode. 

Hvad kan jeg lide ved mit arbejde

Det er fantastisk at få lov at arbejde med unge mennesker, der brænder for at blive gode journalister. Og det er en daglig glæde sammen med fagligt meget stærke undervisere at arbejde med udvikling af uddannelse til et væsentligt fag, journalistikken.