Workshop: Visual storytelling

Lær fortælleteknik og hvordan du engagerer brugerne på Snapchat og Instagram stories med Erin Brown, tidl. Audience Engagement Editor på The New York Times.

Hvis du arbejder med Snapchat eller Instagram stories så se her: En af de mest erfarne Snapchat- og Instagram-producere, Erin Brown, kommer til Danmark og underviser i visuel fortælleteknik hos DMJX.

Snapchat-historier om teknologi og online banking
Erin Brown været hovedansvarlig for udviklingen af Wall Street Journals daglige 8 snaps, der blev til 5 ugentlige stories. Hun har arbejdet sammen med resten af redaktionen om at udvikle historier om for eksempel teknologi eller online banking, så de fungerer på Snapchat. Senere blev hun en del af New York Times´ team af social media-eksperter, der hjælper journalisterne med at få deres historier til at fungere på Snapchat og Instagram. Erin har således undervist samtlige journalister på New York Times udlandsredaktioner i visual storytelling.

Desuden arbejder Erin pro bono, og skaber med sine stories opmærksomhed på de medlemmer af samfundet, som sjældent får spalteplads. Eksempelvis producerede Erin Brown en længere serie om konsekvenser af narko-misbrug. Via Snapchat fik hun kontakt til misbrugere og pårørende til misbrugere og var i stand til at afdække de uhyggelige konsekvenser af langvarigt misbrug. En historie som i øvrigt har været medvirkende til et øget samfundsfokus og debat om emnet.

Erin arbejder nu som selvstændig rådgiver og konsulent.

Fortælleteknik med afsæt i best practises
Vi kalder kurset her en workshop, fordi du som deltager i høj grad selv skal ”ud i marken” og arbejde med at skabe dine egne stories.

Erin Brown tager afsæt i best practises fra de seneste års arbejde med Snapchat og senest også Instagram stories og præsenterer og diskuterer fortælleteknikker og metoder, som du som kursist selv skal afprøve på kurset.

Markant i ”stories” er dels, at det visuelle - fotos, grafik og video - er så centrale elementer. Og dels at der er et overraskende element i udviklingen af historierne, i takt med at de udvikler sig. Hvordan man idéudvikler, planlægger og producerer disse elementer er naturligvis centralt for, hvordan historierne i sidste virker på brugerne.

Centralt i kurset er disse emne

  • Fortælleteknik: Hvad virker og hvad virker ikke på Snapchat og Instagram stories?
  • Idéudvikling og planlægning af stories
  • Produktion og workflow
  • Målsætning og data på Snapchat og Instagram
  • Hvordan engagerer man et ungt og anderledes publikum på Snapchat?

Sådan foregår kurset
Erin Brown vil tage afsæt i stories produceret til Wall Street Journals Snapchat-kanal og præsenterer overvejelser om fortælleteknik og interaktion med brugerne ud fra disse eksempler. Der vil desuden blive rig lejlighed til at diskutere teknikker og metoder. Tag meget gerne egne stories med til evt. gennemgang og diskussion.

Læs også
What The Wall Street Journal has learned from Snapchat Discover

Det indgår i prisen
Frokost + formiddags- og eftermiddagskaffe/kage.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

 

På kurset møder du

Erin Brown

Multimedia journalist og Audience Engagement and Emerging Media Editor for The Wall Street Journal. Erin Brown har selv produceret talrige Snapchat-dokumentarer, har rapporteret fra krigszoner på Instagram og dækket det amerikanske valg på mobile platforme. Hun har en master i journalistik fra New York University´s Studio 20-program målrettet mod nye medier og digital innovation.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram