Skip to main content
VJ-kursus for tilrettelæggere

VJ-kursus for tilrettelæggere

Du lærer nye, værdifulde VJ-greb og bliver i stand til at træffe de rigtige billedvalg under optagelse, der styrker din historie visuelt. Din underviser Kenneth Sorento sørger for, at du udvikler dig som tilrettelægger og får løftet din historiefortælling udover de sædvanlige synk’er og speak.

Derfor skal du tage kurset

Hvis du vil udvikle dig som tilrettelægger, skal du styrke den del af fortællingen, som ligger uden for dine synk’er og speak. Dem har du sikkert godt styr på. 

Begynder du i højere grad at arbejde med dialog- og reportagescener og lægge fokus på karakterens udvikling, kan du skabe et narrativ, som fanger og fastholder dit publikum i langt højere grad. 

Det non-verbale i karakterens reaktion over for udfordringer er overraskende stærkt, hvis det vel at mærke får plads til at udfolde sig. Men alt for ofte drukner det i speaks og flybys. 

På kurset arbejder vi med styring af handling og karakterer på en måde, som ikke dæmper spontanitet og autenticitet. Tværtimod giver det en stærkere indlevelse i karakteren og fortællingen. 

Det handler både om måden at filme på og om måden at tilrettelægge på. Hvis du lærer at fortælle din historie gennem scener, karakterer, dramaturgiske greb og aktivt fortællende billeder, vil din fortælling skille sig ud, og du vil opdage nye spændende sider af rollen som tilrettelægger.

På kurset lærer du at 

  • gå fra at arbejde i dækbilleder til at fortælle i dynamisk reportage- og dialogscener
  • skabe fremdrift i handlingen med effektive dramaturgiske greb
  • lave flotte interviewbilleder og tæt lyd
  • skabe intensitet i din fortælling med nærbilledet (fremfor de sikre, men uengagerende halvtotaler)
  • skelne mellem, hvornår du skal styre, hvad du skal styre, og hvornår du helt skal lade være.

Kurset er for dig

Du er TV-tilrettelægger eller VJ og har styr på dine historier, men billederne halter. 

Du vil gerne blive bedre til den stærke billedhistorie på tværs af fakta, reportage, livsstil og reality, og du arbejder sandsynligvis i produktions- og TV-branchen. Metoden kan dog med stor fordel overføres til andre formater. 

Det er bedst, hvis du har lidt erfaring med at filme. Der vil være en gennemgang af grundlæggende kameraføringsteknikker.

Sådan foregår undervisningen

Gennem praktiske reportageøvelser lærer du at fortælle med dine billeder i et varieret billedsprog. Du opdager en lang række reportgegreb, bl.a. hvor stærkt nærbilledet fungerer, hvordan du sikrer kontinuitet, hvornår du skal styre de medvirkende, og hvordan du dækker en samtale mellem to personer, selvom du kun har et enkelt kamera.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Kenneth Sorento
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2403242404
Pris: DKK 16.300,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus
Her kan du høre Kenneth fortælle om forskellige greb og udfordringer:

Undervisere på dette kursus

Gæsteunderviser Kenneth Sorento

Kenneth Sorento

Kenneth har 22 års erfaring som dokumentarinstruktør, fotograf og VJ – og 11 års erfaring som underviser. Kenneth er uddannet FTP’er og har efteruddannet sig inden for visuel historiefortælling og journalistik, og har desuden gennemført adskillige kurser på Filmskolens Efteruddannelse. Han blev optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF) i 2011. Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste dokumentarfilm Kampen om Grønland, der var åbningsfilm på CPH:DOX i 2020.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt