Skip to main content
Kursus – VJ-kursus for øvede

VJ-kursus for øvede

Du bliver en del af et stærkt 6-mandshold af videojournalister, der alle er interesserede i at åbne nye sider af håndværket og tage deres personlige stil og videohistorier til næste niveau. Din underviser er Kenneth Sorento, der er en af Danmarks bedste VJ’s.

Derfor skal du tage kurset

Hvis du for alvor er interesseret i at blive bedre til at fortælle stærke, interessante historier i et levende og varieret billedsprog – så er du havnet det helt rigtige sted.

Sammen med den erfarne VJ Kenneth Sorento tilbyder vi dig at komme med på et fornemt kursushold, hvor du kommer i mesterlære og får skræddersyet et kursusforløb, der vil åbne helt nye sider af VJ-håndværket for dig.

Sammen med 5 andre kursusdeltagere kommer du i løbet af 4 kursusdage videre fra at lave synk og dækbilleder til at arbejde med dine billeder som et aktivt fortællende element – og bruge dramaturgiske greb til at fastholde din målgruppe.

Det lærer du

Du lærer at tage dit VJ-arbejde til næste niveau ved bl.a. i højere grad at arbejde med dialog- og reportagescener og lægge fokus på karakterens udvikling. På den måde skaber du et narrativ, som fastholder publikum – og en fortællestil, der skiller sig ud fra det meste andet VJ-arbejde.

Du lærer at

  • gå fra dækbilleder til aktivt fortællende billeder
  • skabe en scene som fungerer på egne præmisser uden brug af interview og speak
  • lave karakterbårne fortællinger og styrke hovedpersonens narrativ
  • styre personerne i dine videoer lige tilpas – hverken for meget eller for lidt.
 

Kurset er for dig

Du har erfaring som videojournalist og ønsker at tage dit arbejde til næste niveau.

Kurset er primært henvendt til TV-tilrettelæggere og VJs, der arbejder med fakta, reportage, livsstil og reality. Den grundlæggende VJ-metode, du lærer på kurset, kan dog med stor fordel overføres til andre formater

Tilmelding til kurset

Deltagerantallet er begrænset til 6 for at give plads til, at dine særlige ønsker og behov kommer på dagsordenen. Alle på holdet er øvede, og underviser Kenneth Sorrento kontakter hver enkelt deltager inden kursusstart for at tilpasse undervisningen bedst muligt til de enkelte behov.

Husk at medbringe dit eget kamera og andet optageudstyr, som du bruger i dit arbejde. Det kan være stativ, stabiliser, mikrofoner og evt. lys.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Tid

Som udgangspunkt kører første kursusdag fra kl. 10-16 og de følgende kursusdage kører fra kl. 9-16. Vi tager forbehold for ændringer. Du får de præcise tider i en mail.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2410242402
Pris: DKK 20.300,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Gæsteunderviser Kenneth Sorento

Kenneth Sorento

Kenneth har 22 års erfaring som dokumentarinstruktør, fotograf og VJ – og 11 års erfaring som underviser. Kenneth er uddannet FTP’er og har efteruddannet sig inden for visuel historiefortælling og journalistik, og har desuden gennemført adskillige kurser på Filmskolens Efteruddannelse. Han blev optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF) i 2011. Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste dokumentarfilm Kampen om Grønland, der var åbningsfilm på CPH:DOX i 2020.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt