Visa pour l'image

Vil du opleve, hvor fotojournalistikken er lige nu? Få indblik i nogle af de bedste fotojournalisters storytelling? Og møde andre passionerede billedfolk fra hele verden? Så tag med på studietur til Perpignan, og bliv dybt inspireret.


Foto: Christian Mikkelsen

Derfor skal du tage kurset
Det er 30. gang, at verdens største fotofestival bringer op mod 3.000 entusiastiske billedfolk fra hele verden sammen i den fransk-catalanske by Perpignan.

Visa pour l'Image er fantastisk, inspirerende og helt sin egen, men festivalen er også overvældende, og udbuddet bliver nemt uoverskueligt, især for nye deltagere.

På denne studietur vælger kursuslederne de bedste oplæg og screenings ud til dig. De sørger for eksklusive møder med fotografer, at du oplever de dygtigste på området fremvise deres arbejde, og giver dig mulighed for at diskutere storytelling og billedvalg med nogle af verdens bedste fotografer.

Du får nye metoder, et udvidet billedsyn og masser af inspiration med hjem til arbejdet.

Du lærer at:

  • forstå, hvor fotojournalistikken er lige nu.
  • identificere de bedste fotojournalisters storytelling.
  • lade dig inspirere og motivere af samværet med op mod 3.000 billedfolk fra cirka 60 forskellige lande.
  • forstå nye måder at arbejde på
  • udvide dit netværk med nye, motiverede billedfolk.
  • kende nogle af tidens mest spændende fotografer gennem personlige møder.

Kurset er for dig
Kurset er især for dig, der arbejder professionelt med foto – måske som fotojournalist, pressefotograf, billedredaktør, grafiker eller redaktionssekretær – og søger ny inspiration, der kan gøre dit daglige arbejde endnu bedre.

Der er normalt mulighed for at få støtte til kurset gennem Mediernes Efteruddannelse og/eller Pressefotografforbundet. Dette afklares i løbet af foråret 2019.

Sådan foregår undervisningen

Studieturen er en lang række aktiviteter, der veksler mellem udvalgte foredrag og udstillinger, udendørs screeninger, prisoverrækkelser og spændende, eksklusive møder med nogle af verdens bedste fotografer.

Der vil være opsamling, gruppesamtaler og refleksioner undervejs.

Programmet starter hver dag kl. 09.00 og slutter, når det sidste billede vises på storskærm omkring midnat. Festivalen har meget at byde på, og du skal forberede dig på lange dage med mange, store oplevelser.

Sted
Perpignan, Frankrig.

Det indgår i prisen
Du skal selv sørge for transport til København, mens overnatning på hotel og morgenmad samt fly fra København er inkluderet i kursusprisen.


Foto: Visa Pour L'Image


Foto: Visa Pour L'Image

Tidligere kursister om kurset:

“Visa pour l'Image-kurset er en fantastisk mulighed for at møde verdensklasse-fotojournalister og tale direkte med dem om deres arbejde. Det er et uvurderligt kursus som inspirationskilde for fotografer, journalister, billederedaktører, og andre, der arbejder med fotojournalistik og dokumentarer. ”

- Jasmina Nielsen, Billedredaktør, Bonnier Publications

“DMJX´s efteruddanelse i Perpignan er en inspirerende blanding af årets ypperligste fotojournalistik og faglige diskussioner. Tilsat de to suveræne kursusledere samt kollegial-hygge kommer man hjem med fornyet lys-t og mod på nye vinkler til dagligdagens opgaver”

- Martin Sørensen, Pressefotograf på North Media, Københavnske lokalaviser

“Turen til Perpignan gav en større forståelse for det, der bedst fortælles med billeder og det, der bedst fortælles med ord. Efter kurset udvælger jeg billeder til mine artikler med større sans for at lade det gode billede tale for sig selv. De informationer, der måske "mangler" i det gode billede, må jeg skrive i min artikel eller i billedteksten.”

- Allan Vinding Sørensen, journalist, Nordjyske Medier

På kurset møder du

Mads Greve

Lektor på fotojournalistuddannelsen på DMJX. Tidligere fotojournalist for danske og internationale medier. Arbejder også med egne fotografiske projekter, og udgiver bøger. Medlem af Prospekt Photographers. 

Profil

Annelise Mølvig

Freelance journalist og underviser. Har over 25 års erfaring med medieverdenen, blandt andet som ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten. Kursusleder på Visa Pour l’image i mere end ti år.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram