Skip to main content
Kursus Video til TikTok og Instagram Reels

Video skal laves på højkant

Video på højkant er kommet for at blive, så du kan lige så godt springe ud i det. På dette kursus kommer du i gang med at producere engagerende videoindhold til TikTok og Instagram Reels med din mobil. Du bliver undervist af journalist, videoproducer og TikTok’er Lasse Winther.

Derfor skal du tage kurset

Tendensen er klar: Dine videoer skal være korte, underholdende og på højkant.

TikTok har sat nye standarder for vores videoforbrug. Instagram har lovet øget eksponering til dem, der kaster sig ud i at producere video til deres Reels-feed, og senest har Google annonceret en attraktiv aftale for indholdsskabere på YouTube Shorts.

Som visuel formidler kommer du ikke udenom at forholde dig til at at skyde video på højkant – med det tempo, de visuelle virkemidler og det narrativ, som det nye format kræver.

Hvis du vil ride med på højkantsvideobølgen, er det nu, du skal igang.

På dette kursus bliver du skubbet ud over kanten og får produceret dine første videoer i 9:16.

Efter kurset har du indgående forståelse for højkantsvideotendensen og dens betydning i det samlede landskab af sociale medier. Du er samtidig i stand til at producere dine egne videoer – og kan gøre det hele ved hjælp af din smartphone og en række enkle, gratis apps – eller på din computer.

Forvent at lære et nyt formsprog og måske endda komme lidt ud af din komfortzone, når du skal lære platformenes indbyggede funktioner at kende. Alt sammen i et trygt og sjovt læringsrum med din underviser Lasse Winther, som gennem de seneste år har været med til at udvikle fortælleformer og indhold på DR’s sociale medier – og på sin private TikTok, hvor hans videoer har fået 60.000 børn og unge til at trykke på “følg”-knappen.

Du lærer at

  • udvikle relevant indhold som passer til TikTok og Instagram Reels
  • planlægge og optage videomateriale på højkant med mobilen
  • redigere i mediernes egne apps samt eksterne apps som CapCut
  • bruge det særlige formsprog der hører til platformene
  • oprette virksomhedskonti til TikTok, Instagram og YouTube

Kurset er for dig

Du har en ambition om at skabe relevant videoindhold på de platforme, hvor brugerne søger hen i disse år. Du behøver ikke have særlig erfaring med video i forvejen, men du har som minimum optaget video på din mobil før – og kender forskellen på opslag og stories.

Du arbejder i en stilling som fx kommunikationsmedarbejder, SoMe-manager, content creator, journalist eller grafiker hos en virksomhed, offentlig organisation eller interesseorganisation som har planer om at nå nye målgrupper med engagerende indhold på TikTok, Reels eller Shorts.

Sådan foregår undervisningen

Vi tror på learning by doing, når det handler om platforme som Instagram Reels og TikTok. Derfor er kurset tilrettelagt med en masse korte produktionsøvelser. 

Undervejs får du oplæg med inspiration, eksempler og teori om godt indhold og brugeradfærd på platformene.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Tid

Som udgangspunkt kører første kursusdag fra kl. 10-16 og de følgende kursusdage kører fra kl. 9-16. Vi tager forbehold for ændringer. Du får de præcise tider i en mail.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Lasse Whinter
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2410242383
Pris: DKK 8.900,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

DMJX Gæsteunderviser – Lasse Winther

Lasse Winther

Lasse Winther er digital journalist, rådgiver og indholdsskaber på TikTok. Han startede karrieren med at bringe DR Nyheder ind på Snapchats story-format med daglige stories på den ikoniske vertikale mobilplatform. Senere har han produceret videoer til DR Nyheder og DR Videns sociale medier – og har ved siden af drevet sin egen TikTok-profil, hvor han han laver formidling til sine 60.000 følgere.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt