Skip to main content
Video i virksomhedens kommunikation

Video i virksomhedens kommunikation

Gør video til en del af din virksomheds kommunikation, strategi og forretning. På dette videokursus lærer du, hvordan du producerer videoindhold med et strategisk sigte og distribuerer det til dine målgrupper på tværs af kanaler.

Video vokser og virker

Video er efterhånden blevet en nødvendig del af en virksomheds eller organisations kommunikationsmix. Derfor er der gode argumenter for at dygtiggøre sig i denne disciplin – både for ens egen og sin virksomheds skyld. Men for at skabe værdi og resultater med video i virksomhedens kommunikation kræver det to ting: En strategi og et håndværk.

Lær at arbejde strategisk og praktisk med video

Selvom det er blevet nemmere, hurtigere og billigere at producere video selv med sin mobiltelefon, er det stadig et håndværk, man skal lære fra bunden: Hvordan spotter jeg en god videohistorie, hvordan vinkler jeg, hvilke optagelser skal jeg bruge, hvordan får man god lyd og billeder? Og i klipperummet: Hvordan fortæller jeg historien, hvordan lægger jeg tekster og grafik på, hvordan ændrer jeg format til sociale medier og lægger den sidste hånd på, så den fanger og fastholder modtageren? Alt det kommer du til at lære og træne på kurset, hvor der både er mulighed for at klippe i Final Cut Pro og Adobe Premiere Pro.

Når håndværket er på plads – og det kræver en del træning og fejl også efter kurset – kommer den strategiske overbygning. For at få udbytte af den tid og de ressourcer, man lægger i videohåndværket, er det afgørende, at ens videoproduktioner peger ind i de øvre strategiske lag i virksomheden. Derfor arbejder vi også teoretisk på kurset med at udarbejde en videostrategi, der passer til din arbejdskontekst. Du arbejder løbende med de elementer en videostrategi bør indeholde – formål, målgrupper, indholdskoncepter, guides og skabeloner, kanalvalg og måling – og tilpasser dem din arbejdsplads.

Fordelingen mellem videoproduktion og strategiudvikling på kurset er 75/25 baseret på tidligere deltageres evalueringer. Forvent med andre ord et overvejende videopraktisk kursus.

På dette kursus lærer du at

  • finde, vinkle og tilrettelægge den gode videohistorie
  • optage i sekvenser og lave videointerviews
  • redigere i Final Cut Pro eller Adobe Premiere Pro på et grundlæggende niveau
  • arbejde med grafik og undertekster og versionere video til f.eks. square og højformat
  • udvikle egne videokoncepter ud fra eksisterende genrer
  • udvikle en videostrategi for din arbejdsplads
  • arbejde med planlægning, distribution og måling af videoindhold.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der er kommunikationskonsulent, SoMe-manager, kommunikationsjournalist eller underviser, og som arbejder med ekstern og intern kommunikation og gerne vil bruge video mere strategisk.

Kurset er for både begyndere og letøvede videoproducere. Hvis du ikke har nogen erfaring med at redigere video, skal du gennemføre et lille onlinemodul inden kursusstart, hvor du lærer det tekniske omkring redigering på et grundlæggende niveau.

Er du i tvivl om kurset passer til dit niveau, er du velkommen til at kontakte underviser Jens Haaning på jeh@dmjx.dk

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen består af en serie oplæg, der lægger op til en små bundne optage- og klippeøvelser, der følges op med gennemsyn og feedback. 

Kurset består af tre moduler med hjemmeopgaver imellem modulerne, hvor du skal arbejde på din videostrategi og lave korte bundne videoproduktioner.

Særlige krav

Du skal medbringe eget optageudstyr, f.eks. en nyere smartphone eller et rigtigt kamera – gerne med ekstraudstyr som mikrofon og stabiliser/stativ. 

Vi stiller Adobe Premiere Pro og Final Cut Pro til rådighed under kurset, men du skal have adgang til et klippeprogram selv mellem kursusgangene. 

Hvis du bruger Premiere Pro, skal du sørge for at oprette en Adobe-brugerprofil og medbringe dine login-oplysninger til kurset.  

Gæsteundervisere

Du møder en række dygtige gæsteoplægsholdere fra branchen.

Eksamen 

Kurset afsluttes med aflevering af en skriftlig eksamensopgave, som består af 3 dele: en videostrategi, én eller flere videoproduktioner og en reflektionsrapport. Opgaven bliver bedømt efter 7-trinsskalaen med intern censur.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Du skal regne med en udgift på op til 1.000 kr. for faglitteratur til kurset

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Eksamen:
Undervisere: Jens Haaning
Kursustype: Diplom
ECTS point: 10
Kursusnummer: 2411236105
Pris: DKK 22.950,- Momsfritaget
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Niveau

Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang

Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav

For at blive optaget på kurset skal du mindst have

  • en relevant videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, en akademiuddannelse eller en bacheloruddannelse
  • minimum 2 års relevant erhvervserfaring. Det betyder, at journalistik, kommunikation eller formidling har været en central del af dit arbejde i minimum 2 år efter endt uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

 

Undervisere på dette kursus

Jens Haaning

Jens Haaning

Underviser og udviklingskonsulent på DMJX. Har undervist i korte videoformater og produktion på Aarhus Universitet og sideløbende arbejdet freelance med videoproduktion og kommunikation.

Jens Haaning
Tidligere kursister om kurset

Jeg har lært en masse om planlægning og produktion. Men det største udbytte fra kurset er det tekniske. Al teknikken bag alt det praktiske.

Jeanette Elkær, Digital marketingkoordinator

Jeg har rykket mig i arbejdet med de journalistiske principper i videoproduktion. De strategiske greb, vi har arbejdet med, kommer virkelig min organisation til gode.

Kristine Hede Lundgaard, fuldmægtig i Nævnenes Hus

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt