TV- og videostorytelling med Torben Schou

Hvordan bevarer du originaliteten og fortælleglæden i en tidspresset hverdag, hvor automatpiloten alt for nemt tager over? Kurset giver dig inspiration, viden og værktøjer til at fortælle historier, der skiller sig ud, så din historie bliver husket.

Derfor skal du tage kurset
Hvis du oplever, at dine historier er blevet for ens, og at du savner inspiration og gode ideer til at lave mere spændende og vedkommende videoer, så er der hjælp at hente på dette kursus.

Det handler udelukkende om at sætte nye tanker i dit hoved, give dig ny viden og konkrete værktøjer, så du kan fortælle historier, der skiller sig ud og bliver husket.

Kurset er praktisk orienteret. Du får altså ikke en masse teorier, modeller og diagrammer, men det hele serveret visuelt. Du skal se en masse videoer og indslag, og løbende gennemføre øvelser både individuelt og gruppevis.

Efter kurset har du en værktøjskasse fyldt med ny viden, gode ideer, tips og teknikker om tv- og video-storytelling, som nemt kan tilpasses til dit daglige arbejde.

Du lærer at:

 • bruge de små video- og tv tricks, som gør den store forskel.
   
 • planlægge det fede indslag, helt ned i detaljen.
   
 • skyde de rigtige billeder.
   
 • producere lyd, der kan høres på video og tv.
   
 • optimere den tid, du bruger på research, optagelser og redigering.
   
 • lege med sproget og skrive bedre speak.
   
 • bruge den ”tredje dims”; et stærkt overset element i den danske medieverden.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder i nyheds- eller kommunikationsbranchen, og som drømmer om at få den helt store storytelling-pakke, så du fremover aldrig vil mangle idéer og værktøjer til, hvordan man fortæller sine historier på alle platforme, så de skiller sig ud.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen er praktisk orienteret. Der er dømt power point-fri zone! Du får det hele visuelt og skal arbejde med de grundlæggende principper for god storytelling, komposition, manusskrivning, klipning og speak.

Du skal selv lave optagelser og klippe indslag med en af Danmarks dygtigste multiteknikere. Undervejs får du 1-1 efterkritik.

Kurset består af to moduler, og du skal løse en opgave imellem dem.
Du modtager et kursusbevis ved kursets afslutning.

Medbring egen computer.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

På kurset møder du

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring bl.a. som journalist, vært og kommentator,inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.

Marie Louise Andersen

Multitekniker, ansat på DR siden 2005. Har arbejdet som fotograf og klipper på TV Avisen, Søndagsmagasinet, Horisont, Sporten og har medvirket i både valg, kongelige bryllupper og dokumentarer.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram