Talen som strategisk værktøj

Vil du lære at skrive taler, som folk spidser ører til? Taler, som fænger, overbeviser, inspirerer og huskes! På kurset introduceres du til selve håndværket, lærer om forskellige virkemidler og - lige så vigtigt – lærer at vurdere talesituationen og rådgive taleren bedst muligt.

Derfor skal du tage kurset
At skrive taler er et håndværk. Man snedkererer med ord, vendinger, figurer og historier, indtil budskabet passer til situationen og publikum. Den politiske tale er en retorisk genre, der ideelt set handler om at påvirke publikum i en bestemt retning; det være sig refleksion, eftertanke, meningsskift, handling eller adfærd. På dette kursus arbejder vi med det retoriske håndværk, og får talt om muligheder samt rammer for den politiske tale.
Den gode tale kræver meget af taleskriveren, som skal kende til hele værktøjskassen for at kunne skrive et godt talemanuskript. Resultatet afhænger af både taleskriveren og taleren – og desuden af muligheder og begrænsninger – for eksempel politiske forhold eller tiden til at producere talen.
Formålet med kurset her er at gøre dig til en fokuseret, dygtig taleskriver, der tilbage på dit arbejde kan skrive gode taler eller mere kvalificerede talemanuskripter, og samtidig rådgive taleren.

Du lærer at:
● Skrive bedre taler.
● Bruge taleskriverhåndværket.
● Kende et bredt udvalg af virkemidler.
● Vurdere, hvad der er den rette tale på rette tid og sted.
● Forstå, hvad der påvirker publikum - og hvorfor.
● Skrive bedre taler i praksis gennem sparring og feedback fra erfaren taleskriver.

Kurset er for dig
Kurset er for dig, der arbejder med at skrive taler og talemanuskripter til dig selv eller andre - og som gerne vil være bedre til det.
Kurset er også for dig, der ingen erfaring har med taleskrivning, men som bare brænder for at lære at skrive gode taler.

Sådan foregår undervisningen
Kurset er intensivt og inspirerende med nærvær, tempo, viden, praktik og eksempler fra ind- og udland. Undervisningen forløber over to dage og veksler mellem korte teoretiske oplæg fra undervisere, relevant faglig erfaringsudveksling, skriveøvelser, nørdede input, sparring på egne talemanuskripter og inspiration fra de bedste. Der er tale om to hyggelige, men komprimerede dage – med mulighed for at få lektier for mellem de to kursusdage, hvis du ønsker det.

Medbring egen computer. Husk oplader.

 

På kurset møder du

Trine Nebel

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram