Skip to main content
Fotokursus, DMJX, Tag bedre billeder - forår i Paris

Tag bedre billeder - forår i Paris

Du kommer med på seks fantastiske fotodage i Paris, hvor du lærer at tage gode portrætter, stemningsbilleder og reportagefotos. To af Danmarks dygtigste fotoundervisere Jesper Voldgaard og Gregers Kirdorf rejser med og lærer dig om vigtige kompositionsprincipper og kameraindstillinger.

Derfor skal du tage kurset

Som journalist eller kommunikationsmedarbejder har du ikke altid en fotograf ved hånden, som kan tage det perfekte billede til din tekst.

Måske vil din chef have dig til at tage billederne selv (gisp)?

Frygt ej – for det kan du sagtens lære.

På det her 6-dages kursus lærer du at mestre kameraets forskellige funktioner, samtidig med at du bliver bedre til at skabe synergi mellem tekst og billedmateriale.

Og hvorfor ikke lære det i byernes by, der historisk har været hjemsted for nogle af verdens største fotografer?

Bonjour og pak din kuffert: turen går til Paris.

Det lærer du på kurset

Et billede siger mere end tusind ord.

Netop derfor har et billede en del tanker, kameraindstillinger og redigeringer bag sig.

Det er vigtigt, at du som journalist eller kommunikatør selv kan hive kameraet frem og tage gode billeder, når du står i en situation, hvor du ikke har en fotograf til rådighed.

Gode billeder – som du selv har taget – hæver nemlig kvalitetsniveauet over cheesy stockfotos og hurtige mobilbilleder.

På fotokurset lærer du at:

  • træde ind i rollen som fotograf
  • arbejde med forskellige fotogenrer
  • bruge billedet som journalistisk redskab
  • finde det gode lys, bruge lyslægning og blitz
  • mestre de basale fotografiske principper

Hvorfor et kursus i Paris?

På seks forunderlige forårsdage i starten af maj lærer du ikke blot at tage gode billeder – du lærer det i reportagefotografiets historiske hovedstad.

Paris rolle gennem tiderne som Europas centrum for kunst, politik, mode og uddannelse har spillet en stor rolle for pressefotografiets udvikling.

Med sit autentiske byliv, spraglede menneskemængde og storslåede arkitektur er Paris et af de bedste steder at lære at tage bedre billeder.

Du får en enestående mulighed for at udforske byernes by gennem et kamera. Ovenikøbet med to af Danmarks bedste fotoundervisere, som vil lære dig om kompositionsprincipper og kameraindstillinger – og gøre dig til en bedre fotograf.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen kommer til at være en blanding af korte oplæg og konkrete øvelser.

Med udgangspunkt i Paris’ bymiljø skal du og dine medkursister lave en række fotografiske øvelser og opgaver i de forskellige genrer.

Konkret kommer du blandt andet til at arbejde med reportagefotos, fotografering under svære lysforhold og udfordrende motivtyper. Alt sammen noget, som du kan tage med hjem og bruge i praksis i din hverdag hjemme i Danmark.

Du skal også arbejde på en større, individuel fotoopgave i løbet af de 6 dage.

Når destinationen siger Paris, er der naturligvis også planlagt ture på gallerier og museer, som vil bidrage til at øge din viden om og forståelse for journalistisk og fortællende fotografi.

Kurset er for dig

Du er journalist eller kommunikationsmedarbejder, og så vil du gerne blive bedre til at tage billeder.

Du og de andre kursister bliver niveauinddelt baseret på forudsætninger og færdigheder, så I hver især får mest ud af kurset.

Det betyder også, at kurset rummer plads til dig, som er nybegynder.

Praktiske informationer

Kurset foregår (hvis du ikke allerede har fanget det) i Frankrigs hovedstad Paris.

Inkluderet i prisen er hotel og morgenmad – så du har rig mulighed for selv at udforske Paris’ mange lækre spisesteder til frokost og aftensmad sammen med de andre kursister.

Du rejser selv derned. Vi opfordrer dig og kursets øvrige deltagere til at vælge klimavenlige transportformer som fx tog.

Vi gennemfører kurset med minimum 10 deltagere og tager stilling til gennemførelse senest 8 uger før kursusstart.

Du hæfter selv for din transport, så vi anbefaler, at du venter med at købe billet, til du hører fra os, at kurset med garanti bliver afholdt.

Vi følger løbende med i rejserestriktionerne for Frankrig og giver besked, hvis de påvirker kurset.

À bientôt.

OBS

Vi anbefaler, at du sørger for at sikre, at din rejse til er refundérbar. Skulle det uheldige ske, at vi må aflyse eller flytte kurset – fx pga. nye coronaudbrud og rejserestriktioner – er DMJX ikke ansvarlig for tab i forbindelse med fx tog-,fly- eller busbilletter, der ikke kan refunderes.

Det inkluderede hotelophold kan ikke fravælges.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Jesper Voldgaard

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf og underviser på DMJX på bl.a. Fotojournalistuddannelsen. Jesper har mange års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.

Gregers Kirdorf

Gregers Kirdorf

Uddannet pressefotograf. Arbejder freelance for uge- og fagblade samt offentlige institutioner. Er gæsteunderviser på DMJX med mange års erfaring i undervisning af kommunikationsfolk.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt