Skip to main content
Svært at skrive let

Svært at skrive let

Du lærer at skrive kort og let – uden det bliver indholdsløst. Gennem utraditionelle skriveøvelser lærer din underviser Dennis Christiansen dig, hvordan du fatter dig i korthed og skriver ud fra din viden om din modtagers behov, situation og humør. Du kommer hjem med dit eget sæt skriv let-regler.

Verden vil have korte, letlæselige tekster. Men det er svært at skrive lidt og let. Det kan hurtigt blive for overfladisk.

På dette skrivekursus lærer du at fatte dig i korthed blandt andet gennem øvelser, der skærper pennen, sænker lix-tallet og sparer på blækket. Og du lærer at skrive til målgrupper.

Kursus i at skrive korte tekster

Der bruges korte, lette tekster overalt. I magasiner, på sociale medier og websites og i reklamer.

På kurset lærer du at skrive kort og let, uden at det bliver indholdsløst. At formidle komplekse sammenhænge med få ord. Og at du selvfølgelig kan sparke humor, overskud og substans ind i en skarp, kort tekst på 600 tegn inklusive mellemrum. Eller i en endnu kortere Facebook-opdatering.

Du lærer også at skrive på baggrund af viden om modtagernes behov, præferencer, medieforbrug, brugssituation og humør. Kun på den måde får du dine modtagere til at lytte til dig og engagere sig i dit budskab.

Du kommer hjem med dit eget personlige sæt ’skriv let-regler’, som du kan bruge til at skrive lette, fængende tekster med i fremtiden.

På dette skrivekursus lærer du at

  • skrive korte, letlæselige tekster til websites, sociale medier, nyhedsbreve, mv.
  • kommunikere på baggrund af indsigt i dine modtagere
  • omskrive tekster og sænke lixtallet
  • udvikle og skærpe din personlige skrivestil.

Kursus for kommunikationsfolk og journalister

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist eller med kommunikation. Du angriber måske dine tekster på den samme måde hver gang og har lyst til at få redskaber, der kan sparke nyt liv og variation ind i dit sprog og dine tekster.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen er praktisk og primært bygget op omkring utraditionelle skrive- og redigeringsøvelser, fx under stramme deadlines inden for flere forskellige genrer og formater.

Du kommer blandt andet til at versionere pressemeddelelser, redigere og forbedre egne og andres tekster og skrive i en lang række korte formater fra både trykte, digitale og sociale medier.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Dennis Christiansen
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2206242219
Pris: DKK 7.400,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Vær opmærksom på at formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Dennis Christiansen

Dennis Christiansen

Chefredaktør på Djøfbladet. Tidligere redaktørstillinger ved Universitetsavisen på Københavns Universitet, Cowi, Dansk Journalistforbunds Magasin K, mandemagasinet M!, m.fl.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt