Styrk dit lederskab med suveræn spørgeteknik

Som leder skal du ofte stille medarbejderne opklarende spørgsmål. Er du god nok til at formulere de rigtige spørgsmål? At spørge ind - uden at medarbejderen føler sig udspurgt? Eller du selv fremstår som uvidende og dermed mister autoritet? Det lærer du på kurset her.

Derfor skal du tage kurset
En leder stiller aldrig ”bare” spørgsmål. Som regel står magtrelationen i vejen for at spørge neutralt. For nogle ledere kan det være en udfordring at bevare autoriteten samtidig med, at man spørger og derved blotter sin manglende viden. Men som leder kommer du ikke uden om spørgsmålene, fordi du ofte skal navigere imellem at undersøge, beslutte og eksekvere i komplekse situationer og organisationer, der hele tiden forandrer sig. Selve lederrollen er på den måde ekstremt krævende. På kurset her lærer du at stille de rigtige spørgsmål på en hensigtsmæssig måde. Og lytte til svarene. Du lærer ganske enkelt en suveræn spørgeteknik, der vil styrke dit lederskab og forholdet til dine medarbejdere.

Du lærer at:
● Bruge de grundlæggende greb i spørgeteknik.
● Støtte og styre i en samtale.
● Navigere i samtaler, hvor du ikke kender modpartens ’kort over verden’.
● Stille problemløsende spørgsmål.
● Bruge bløde afhøringsteknikker.
● Håndtere magtrelationen, når du stiller spørgsmål.
● Benytte anerkendende spørgeteknik.
● Praktisere aktiv lytning.
● Stille spørgsmål i programmerede samtaler: MUS, ansættelsesinterview mm.

Kurset er for dig
Kurset er for dig, der dels er ny inden for ledelse og som derfor har behov for lære teknikker, der kan give dig større gennemslagskraft. Og for dig, der er erfaren leder, og som ønsker at lære nye, personlige strategier.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, diskussioner, erfaringsudveksling og ikke mindst øvelser, der tager udgangspunkt i dine og de øvrige deltageres egne oplevelser.

 

På kurset møder du

Anders Stahlschmidt

Journalist, partner i Lumholt & Stahlschmidt Kommunikation, tidligere vært på en række TV-programmer både på DR og TV2, har bl.a. skrevet bogen “førstehjælp til feedback”

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram