Skip to main content

Realkompetencevurdering

Få en individuel vurdering af det, du kan, som du ikke har papir på.

Højskoleophold, foreningsarbejde, tillidshverv og udviklingsprojekter er eksempler på erfaringer, der kan give kompetencer. Få anerkendt de kompetencer, du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem – og få dermed mulighed for at tilmelde dig vores diplomuddannelser med adgangskrav.

Sådan gør du

Hvis du ønsker at søge en realkompetencevurdering, skal du søge via nemStudie.dk. Her skal du blandt andet uploade dit CV.

CV’et skal fokusere på og vise den faglige viden og de færdigheder, der er relevante for det diplommodul eller den diplomuddannelse, du gerne vil have adgang til. 

Det skal indeholde grundige oplysninger om:

  • uddannelser
  • kurser
  • fritidsaktiviteter
  • erhvervserfaringer

Husk at have den nødvendige dokumentation klar, inden du starter ansøgningen (eksamensbevis og bevis for erhvervserfaring, fx lønsedler). Du skal indsende al dokumentation.

Når vi har modtaget din ansøgning

Når vi har modtaget din ansøgning, vurderer vi din samlede viden, dine færdigheder og kompetencer i forhold til adgangskrav og uddannelsesmål.

Din ansøgning bliver vurderet af den faglige leder af vores diplomuddannelser og eventuelt af en underviser på det pågældende diplommodul eller den relevante diplomuddannelse.

Du hører fra os ift. om vi 

  • imødekommer din ansøgning
  • har brug for yderligere dokumentation
  • har brug for at du løser en skriftlig opgave
  • giver afslag på din ansøgning.

Hvad er realkompetencer?

Realkompetencer er dine samlede kvalifikationer, dvs. viden, færdigheder og kompetencer uanset hvor og hvordan du har erhvervet dem. 

Det betyder, at du også kan få anerkendt kompetencer, som du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem – både fra arbejdslivet og fra fritidslivet.

Det kan fx være organisatorisk arbejde, foreningsarbejde, højskoleophold, udviklingsprojekter og tillidshverv.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få en realkompetencevurdering.

Jeanni Therese Juhl-Andersen

Spørgsmål?

Jeanni Juhl Andersen
30 32 25 91 / jja@dmjx.dk