Skip to main content
Kursus – Skriv godt, skriv digitalt

Skriv til nettet - og bliv læst

Du lærer at fange dine læsere og fastholde dem til sidste punktum. Også selvom du skriver til nettet. Kurset bygger på 20 konkrete skriveråd, der hjælper dig til at skrive enkelt og fængende, så dine tekster bliver læst og forstået.

Har du også prøvet at bruge timer og dage på at skrive tekster, som ingen hverken klikker på eller læser? At sende vigtige budskaber ud på hjemmesiden eller intranettet uden at få den ventede reaktion?

Det er pænt træls – for at sige det på godt jysk.

At lave et grundigt stykke arbejde og gøre sig umage med at rette til, læse korrektur, cleare med chefen og sende ud i verden på den rigtige platform ... Og så er der ikke en sjæl, der opdager det.

Derfor skal du tage kurset

På kurset lærer du at fange den digitale læsers opmærksomhed. 

Du bliver præsenteret for 20 konkrete skriveråd, der gør dig i stand til at skrive enkelt og fængende, så dine tekster bliver læst og forstået.

De 20 råd er egentlig universelle og kan bruges i alle slags tekster, men på dette kursus dvæler vi lidt ekstra ved de digitale tekster. 

Din læsers hjerne har nemlig sværere ved at orientere sig i en digital tekst end i en analog. Derfor er det ekstra vigtigt at vide, hvordan du kan hjælpe din læser på vej, når du skriver til nettet.

Det lærer du

I løbet af kursets to undervisningsdage får du 20 konkrete redskaber til at få din tekst ud i verden og dit budskab helskindet frem. Og du får øvet dig.

Når du går hjem, vil du helt konkret være i stand til at:

  • forstå de digitale læsere og målrette dine tekster til dem
  • skærpe din tekst ved at finde ind til kernen af dit budskab
  • guide din læser igennem din tekst fra start til slut ved hjælp af overskrifter, afsnit, struktur og ordvalg
  • bruge grundlæggende principper for gode tekster og digital læsevenlighed
  • skrive egne tekster ud fra de 20 skriveråd
  • få og give konstruktiv feedback

Kurset er for dig

Du er vant til at skrive og ønsker flere redskaber til at skrive stærke og læsevenlige tekster til nettet.

Du arbejder som webredaktør, kommunikationsmedarbejder, fuldmægtig, HK’er, koordinator, faglig medarbejder eller i en anden stilling med en del skriveopgaver til eksempelvis intranet, hjemmeside eller afrapporteringer til kolleger.

Du oplever at bruge tid på at skrive tekster til nettet, som aldrig rigtig bliver læst. Og du savner viden om, hvordan du trænger igennem til dine læsere og får dine budskaber frem.

Sådan foregår undervisningen

Før kurset skal du sende en tekst, som vil blive brugt til eksempler og øvelser. Du vil også komme til at afprøve alle kursets skriveråd på din egen tekst.

Kurset løber over to sammenhængende dage. Undervisningen vil være en blanding af oplæg, eksempler, skriveøvelser og feedback.

Du vil blive undervist af Hanne Mølby Henriksen, der er journalist og i over 15 år har skrevet og undervist andre i at skrive enkelt, levende og læsevenligt.

Dag 1 – om læserens hjerne og det klare budskab

På kursets første dag lærer du at målrette din tekst til præcis dine læsere. Du får indblik i den digitale læsers hjerne og lærer, hvordan du kan skærpe dit budskab og strukturere din tekst ved at tænke som en journalist.

Vi tager hul på de 20 konkrete skriveråd, og du kommer til at øve dig på dine egne tekster dagen igennem.

Dag 2 – om at skrive i forskellige genrer. Og stramme op.

På kursets anden dag arbejder vi videre med de 20 skriveråd. Vi kigger på, hvordan du bruger dem i forskellige genrer, herunder webnyheder, e-mails og onlinerapporter.

Du får en praktisk tjekliste til at arbejde med dine egne tekster. Du kommer til at skrive videre på din egen tekst og afprøve kursets pointer i praksis. Og til sidst får du personlig feedback på resultatet af dine medkursister.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, Aarhus
- DMJX, Aarhus
Undervisere: Hanne Mølby Henriksen
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2410142392
Pris: DKK 8.900,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

DMJX Gæsteunderviser - Hanne Mølby Henriksen

Hanne Mølby Henriksen

Hanne er uddannet journalist og har i over 15 år undervist studerende, erhvervsfolk og offentligt ansatte i at skrive, så det fænger og er til at forstå. Til daglig driver hun virksomheden MØLBY kurser & kommunikation, der hjælper andre med at få deres budskaber ud. Hun har været selvstændig siden 2003 og skrevet historier til magasiner og aviser i både Danmark og udlandet.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt