Skip to main content
Skriv Klart

Skriv klart

Du lærer at skrive korte, klare og tydelige tekster, så dit budskab står knivskarpt over for din målgruppe. Efter kurset har du værkstøjskassen fyldt med de bedste skriveredskaber fra den journalistiske verden, så du fremover kan skrive bedre tekster på kortere tid.

Derfor skal du tage kurset

På det her kursus lærer du at skrive bedre. 

Og du får det også bedre med at skrive. For med de rette værktøjer kan du forbedre dit sprog – og du kan få lettere ved at komme i gang med at skrive.

På kurset lærer du også at skrive varieret, aktivt, korrekt, sammenhængende og troværdigt i forhold til din målgruppe. 

Det er vigtige redskaber at have styr på – uanset om du skriver pressemeddelelser, rapporter, indstillinger, produktbeskrivelser, artikler, notater eller nyheder til intranettet.

De basale skriveværktøjer gælder for alle typer af tekster.

Du lærer at

  • skrive VAKST – varieret, aktivt, korrekt, sammenhængende og troværdigt
  • skrive til en målgruppe
  • skære dit budskab ind til benet
  • overvinde skriveblokeringer og komme i gang med at skrive
  • spotte sprogfejl og sætte kommaer (men bare rolig, det er ikke et grammatikkursus).

Kurset er for dig

Der er et element af skriftlig formidling i dit arbejde, og du ønsker at blive bedre til at skrive tekster over en bred kam. 

Eller måske har du fået nye arbejdsopgaver og skal til at arbejde mere med skriftlig formidling – eller skrive til andre målgrupper, end du har gjort hidtil.

Tidligere deltagere har været kommunikationsmedarbejdere, AC-medarbejdere, fuldmægtige, kontoransatte, sekretærer, undervisere, forskere og selvstændige.

Du har ikke en journalistuddannelse, men du vil gerne have redskaber fra journalisternes sproglige værktøjskasse.

Sådan foregår undervisningen

Før kurset

Du bliver bedt om at sende en tekst til underviseren, som du har skrevet i forbindelse med dit arbejde. Det giver underviseren en bedre fornemmelse for dine og de øvrige deltageres niveau og forbedringspunkter.  

Under kurset

Kurset forløber over to formiddage med ca. en uges mellemrum. Undervisningen er tilrettelagt som et skriveværksted med korte oplæg og mange små øvelser. Du skal medbringe en idé til en tekst, du skal skrive i forbindelse med dit arbejde. Det kan fx være en pressemeddelelse, en artikel, en fondsansøgning, en akademisk opgave eller noget helt femte. Den tekst kommer du til at arbejde med gennem hele kurset.

Efter kurset

Som en del af kurset har du mulighed for at sende en ny tekst til underviseren og aftale en tid til feedback. Her vil underviseren med udgangspunkt i den tilsendte tekst vejlede dig i, hvad du kan arbejde videre med. Feedback-aftalen vil foregå online og vare 15 minutter.

Du får en bogpakke fuld af øvelser med hjem

Følgende tre bøger fra bogserien De små grå bliver udleveret på kurset. Det er små, korte bøger fyldt med gode råd, regler og øvelser, der gør dig bedre til at skrive. Det drejer sig om børgerne Skriv klart!, Styr kommaet og Fjern fejlene.

Sted

Kurset foregår Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N.

Det indgår i prisen

Der bliver serveret kaffe, brød og frugt om morgenen. Kurset foregår fra 10-13. Frokost er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i kantinen, når undervisningen er slut. Bogpakken fra De små grå er inkluderet i kursusprisen.  

Kurser

Undervisere på dette kursus

Søren Boy Skjold

Søren Boy Skjold

Underviser på Cand.public-uddannelsen og Tillægsuddannelsen i journalistisk formidling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Søren Boy Skjold
Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt