Mennesker spiller en væsentlig rolle i enhver arbejdsproces.
På dette kursus lærer du at forstå din egen og andres rolle – også når processen går anderledes end planlagt. Du kommer til at arbejde med konkrete problemstillinger fra dit og dine medkursisters daglige arbejde.
Mennesker i processer
Kurset stiller skarpt på nogle af de psykologiske mekanismer, der spiller ind på vores arbejdsprocesser. Du bliver præsenteret for ledelsesteorier og ikke mindst praktiske ledelsesteknikker og redskaber til at få mennesker til at arbejde sammen.
Det handler bl.a. om opbygning af gode relationer, konflikthåndtering, coaching og feedback.
Formålet er at kende din og de andres rolle bedre. Hvordan reagerer dine kolleger, når et projekt ændrer karakter, og I skal gøre noget andet, end I har planlagt? Hvordan reagerer du selv?
Når du forstår nogle af de psykologiske mekanismer, bliver du bedre til at rådgive andre og sammen kan I planlægge og gennemføre den mest optimale procesmetode.
På kurset lærer du, at:
- arbejde med lineære og agile processer
- udvikle din egen og andres rolle i arbejdsprocessen
- planlægge, gennemføre og lede processer af høj kvalitet
- bruge personlige ledelsesteknikker som coaching, feedback og konflikthåndtering
- forstå psykologiske dynamikker i forhold til samarbejde, grupper og ledelse
Kurset introducerer teoretisk viden om processer og menneskelige resurser. Det primære fokus er på at omsætte teorierne til praktisk arbejde. Kursisterne kommer til at bruge hinandens erfaringer fra deres daglige jobs og arbejde med egne og andres konkrete erfaringer.
Du kommer blandt andet til at arbejde med:
- konkrete cases fra dit – og dine medkursisters - daglige job
- konflikthåndtering, personlig coaching og feedback
- valg af teknik og metode til at gennemføre optimale processer
- evaluere dine resultater og arbejdsprocesser
Eksamensform:
Skriftlig prøve: Skriftlig Case En case er en beskrivelse af et problem, som har særlig interesse eller opmærksomhed, og som afspejler en relevant situation fra praksis. Central er beskrivelsen af problemet og den kontekst, som casen foregår i. Casen må gerne bygge på systematiske observationer og undersøgelser. Væsentligt er, at emnet er fagligt og professionelt relevant.
Den studerende udarbejder sin case i form af en skriftlig opgave suppleret med eksempelvisninger gennem en video, podcast, storyboard eller lignende. I den skriftlige opgave danner casen afsæt for formuleringen af en problemstilling, som analyseres ved hjælp af relevante teorier og med inddragelse af aktuelle undersøgelser.
Opgaven består af mulige forslag til ændringer af praksis herunder konkrete eksempelvisninger af diverse casescenarier.
Omfang af skriftlig case (5 ECTS-point) Maks. 10 sider (á 2400 anslag pr. side) for 1 studerende + eksemplificeringer via casescenarier Maks. 15 sider (á 2400 anslag pr. side) for 1 studerende + eksemplificeringer via casescenarier
Bedømmelse: Individuel bedømmelse med intern censur efter 7-trinsskalaen.
Prisen omfatter
Undervisning, vejledning og eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til litteratur.