Podcast for professionelle

Forstå mekanismerne bag den gode podcast og lær opskriften på, hvordan du udvikler en idé til et stærkt koncept og en professionel produktion. To af Danmarks dygtigste podcast-folk Dorte Palle og Tor Arnbjørn står for undervisningen.

Derfor skal du tage kurset

Kurset er for dig, der er blevet bidt af podcast og har en plan om at producere din egen - f.eks. til et medie, en kunde, til undervisning eller egen udgivelse.

Du får løftet dit startniveau betragteligt og ender med en færdigproduceret pilot (eller uddrag), et helstøbt koncept og en professionel værktøjskasse til at producere podcasts fremover.

Du behøver ikke have produceret podcasts før, men du skal have kendskab til podcast-mediet som bruger og erfaring med at fortælle og formidle i andre medier.

Modulet er helt up to date med alle de nye digitale strømninger, men det hviler på den klassiske, gode fortællings principper og podcastens fantastiske muligheder.

Du får overblik over podcast-landskabet, og vi lytter os til inspiration fra de nyeste digitale fortælleformer og tilbage til klassikerne.

Oveni lægger vi en ekstra kommerciel dimension, hvor du vil få tips og hjælp til distribution og strategiske inputs til bæredygtige forretningsmodeller.

Du lærer at:

 • kende de nyeste trends og tendenser på podcast-fronten - både de journalistiske og kommercielle
 • skelne mellem de forskellige programformater og vide hvad der egner sig til hvad
 • udvikle en løs idé til et stærkt podcast-koncept
 • opbygge et podcast-manus narrativt og dramaturgisk
 • planlægge og strukturere optagelser
 • interviewe med øre for mediet
 • vælge teknisk udstyr og optage god, medfortællende reportagelyd
 • Lave klippemanus og redigere i Hindenburg
 • lære at skrive og indtale en fængende introspeak
 • planlægge distribution og markedsføring af din podcast

Kurset er for dig
Kurset er for dig, der mangler professionelle redskaber til at komme fra løs idé til et bæredygtigt podcast-koncept, som er realistisk at producere, og som der er en målgruppe til. Det gælder både journalister på et medie, kommunikatører i en virksomhed, selvstændige og undervisere/forskere. 

Du er f.eks.:

 • Journalist på et nyhedsmedie, der producerer eller gerne vil producere podcasts
 • Ansat i en kommunikations- og marketingsafdeling, der vil arbejde med podcast som content til deres målgrupper
 • Indholdsskaber, der vil udvide repertoiret med professionelt producerede podcasts
 • Kommunikationskonsulent i offentlig institution, faglig organisation eller NGO, der har historier, der egner sig til podcast-content
 • Selvstændig, der vil udvikle og optimere din egen podcast
 • Underviser eller forsker, der vil lære at formidle din viden gennem podcasts

Sådan foregår undervisningen
Forløbet varer seks dage fordelt på to seminarer - det første i København og det andet som internat i Struer. Her samles deltagerne på tre intensive, produktive dage i Lydens by og får glæde af state of the art-faciliteter og ekspertise hos Soundhub Denmark. 

Modulet er lavet i en let anvendelig guide-form, der vandrer hele vejen fra spæd idé, over optagelse, til finansieringsmuligheder og bæredygtige forretningsmodeller omkring din podcast. Du skal bruge bogen Podcastbogen af Dorte Palle og Tor Arnbjørn, som du får udleveret på kurset.

Deltagerne skal medbringe en podcast-idé eller -projekt med på kurset til første mødegang, som de kan pitche og arbejde videre med i løbet af kurset.

Der vil være tilknyttet en professionel lyddesigner, og kurset afsluttes med en radiobiograf i et professionelt lydstudie i Soundhub Denmark i Struer, hvor vi afspiller vores produktioner for hinanden og giver feedback til ens videre udvikling.

Du stilles optage- og redigeringsudstyr til rådighed (Tascam DR05 kit, høretelefoner og Hindenburg-redigering) men du er også velkommen til medbringe gerne eget udstyr, hvis du gerne vil blive mere fortrolig med det.

Deltagerne kan komme fra hele Skandinavien, men undervisningen gennemføres primært på dansk - dvs. underviser-oplæg og øvelser. Feedback og sparring kan foregå på engelsk afhængig af behov.

Sted
Seminar 1: København

Seminar 2: Struer, internat. Forplejning og overnatning er inkluderet i prisen. Indkvartering på Grand Hotel Struer sker eftermiddag/aften inden første kursusdag. Udtjekning sker på tredje kursusdag om morgenen.

 

På kurset møder du

Dorte Palle

Selvstændig konsulent. Digital storyteller. Podcast & Video Producent. Dorte Palle begyndte i DR som vært på P4 i P1. Hun har produceret et hav af reportager, dokumentar, features, montager, magasinprogrammer og temalørdage. I ti år var hun chef i DRs kulturafdelinger og stod bag udviklingen af mange koncepter og prisvindende udsendelser.

Tor Arnbjørn

Tor Arnbjørn har gennem næsten tyve år beskæftiget sig med radio på alle niveauer i kanaler DR og er forfatter til Podcastbogen fra 2019. Han er uddannet journalist, er master i menneskeret fra City University, London og har en MBA fra Steinbeis University, Berlin. https://www.linkedin.com/in/torarnbjorn/

Niveau
Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en relevant kort videregående uddannelse
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram