Podcast A til Z - sådan kommer du i gang

Du har noget på hjerte og er nysgerrig på podcastmediet, men i tvivl om, hvordan du kommer i gang. På dette kursus lærer du at lave din egen podcast, og du får viden om alt fra konceptudvikling over optagelse og redigering til publicering.

Podcast er populært som aldrig før

Der bliver stadig flere, der lyttere med og heldigvis også stadig flere som ønsker at udtrykke sig via Podcast.

Det er også et oplagt medie at bruge, hvis du ønsker et længere format med tid til at gå i dybden og fortælle langt.

Lav din egen podcast

På dette kursus får du al den viden og de praktiske værktøjer, du har brug for, når skal lave dine egen Podcast.

Du får også indsigt i de seneste trends og muligheder inden for genren, inspiration til at udvikle et koncept og viden om, hvordan du skaber en nær relation til dine lyttere.

På dette kursus lærer du, at:

  • forstå de seneste trends, tendenser og muligheder i podcastuniverset med eksempler på både danske og internationale podcasts.
  • arbejde konkret med, hvordan din fortælleglæde og indholdspassion kan udmønte sig i en klarere ide og et koncept, der adskiller podcasten fra det almindelige flow/radio.
  • vælge mellem de forskellige radiofoniske redskaber og udtryk: Skal din podcast være to værter og en mikrofon eller en komplekst komponeret lydfortælling?
  • fortælle historier og skabe interessante lydrum.
  • optage og redigere podcasts i praksis.
  • publicere din podcast, herunder valg af host og udbredelse til podcastbiblioteker.
  • lancere og skabe opmærksomhed om din podcast.
  • gøre dine lyttere til ambassadører for podcasten og skabe en tæt relation og et spændende samtalerum – også under podcasten.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist, kommunikatør eller med markedsføring. Du ønsker at kommunikere via Podcast, men er i tvivl om, hvordan du kommer i gang.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen veksler mellem inspirerende oplæg og praktiske øvelser. Kurset løber over to separate dage, og imellem skal du arbejde intensivt med at udvikle dit eget koncept til en podcast.

Der vil være besøg af en gæsteunderviser, der har sin egen podcast, som vil dele sine erfaringer med udviklingen fra ide til udsendelsesrække.

Medbring computer. Husk oplader.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

På kurset møder du

Susanna Sommer

Susanna Sommer er selvstændig radioproducent og holder kurser om blandt andet Podcast og radiodramatik. Tidligere vært på P1 Podcaster og producent af Madøret Podcast og Realdania Podcast. Jurymedlem i Prix Radio.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram