
Omsæt din journalistiske faglighed til kommunikation
Tilmeld kursus
Omsæt din journalistiske faglighed til kommunikation
Du lærer at bruge din journalistiske faglighed til at arbejde strategisk og praktisk med kommunikation. Efter kurset ved du hvordan du kan omsætte din journalistiske faglighed til kommunikationsopgaver i en hvilken som helst organisation.
Grundkursus for den journalistiske kommunikatør
Det var formentlig dit drømmejob at blive journalist. Men verden og branchen ændrer sig, og måske spekulerer du på, hvordan din faglighed kan bruges meningsfyldt på andre måder, og hvordan den kan bruges til at arbejde med kommunikation?
Måske er du allerede landet i et kommunikationsjob, men har brug for også at lande helt i din nye kommunikationsfaglighed?
På dette kursus lærer du, hvordan du næsten 1:1 bruger dine journalistiske kompetencer til succesfuldt at begå dig inden for kommunikationsfaget.
Din underviser Jeannette Refstrup sørger for, at du får større faglig selvsikkerhed ift., hvad du rent faktisk kan som journalist – og hvorfor der i den grad er brug for lige netop dine kompetencer i rigtig mange kommunikationsjobs.
Det lærer du
Er du god til at opbygge et kildenetværk? Så er du nok også god til at skabe relationer til dine kollegaer i en virksomhed, som du kan udfritte for gode organisationsfortællinger eller samle omkring dig ifm. en employer branding-indsats.
Det er koblinger som denne, du lærer at se og forstå på kurset. Derudover lærer du at:
- forstå alle elementerne i en god kommunikationsstrategi, og hvordan din journalistiske evne til research og kritiske sans gør den endnu bedre.
- navigere i kommunikationsbegreber som intern og ekstern kommunikation, employer branding, employee advocacy, nyhedsbreve, sociale medier m.m.
- bruge dit journalistiske fokus på modtagernes behov til at formidle med henblik på at opnå strategiske mål, der fx giver din målgruppe viden, påvirker dens adfærd eller ændrer dens holdninger.
Kurset er for dig
Du har sandsynligvis allerede skiftet redaktionen ud med en kommunikationsstilling i en organisation, kommune eller andet, men er stadig ny i kommunikationsfaget og har brug for at blive klædt bedre på til det daglige arbejde.
Du kan også være tidligere fastansat journalist, der nu satser på et arbejdsliv som freelancer/selvstændig og ønsker at kvalificere sig til at byde ind på kommunikationsopgaver.
Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler mellem tavleundervisning og arbejde med cases – først individuelt og derefter vidensdeling og sparring i grupper.
Den første dag bevæger kurset sig på et strategisk niveau, den anden på et mere taktisk og operationelt niveau, mens der på tredje og sidste dag er fokus på forankringen til den praktiske løsning af casen samt din egen rolle i organisationen.
Dag 1
Den første dag arbejder du med, hvordan du kan bruge din journalistiske faglighed i kommunikation. Du lærer de grundlæggende elementer i kommunikationsarbejdet, herunder at skabe en kommunikationsstrategi. Du får også indblik i forskellige kommunikationsgenrer som intern og ekstern kommunikation.
Indhold:
- Kommunikationsparadigmer
- Kommunikationsgenrer
- Ændringen i egen rolle fra journalist til kommunikatør
- Den strategiske ramme for intern og ekstern kommunikation: Strategisk analyse (PESTEL, konkurrentanalyse, afsender, modtager, SWOT, målsætninger).
Dag 2
Du er vant til at arbejde med vinkling, klare og tydelige budskaber, nyheder, baggrund og portræt. Nu skal du lære at formidle med henblik på at opnå et bestemt strategisk mål. På denne dag formulerer du på baggrund af strategien kernebudskaber, du kortlægger en kunderejse, og du skaber en kanalstrategi, så du flytter strategien til et taktisk og operationelt niveau.
Indhold:
- Kernebudskaber
- Kunderejse
- Kanalstrategi
- Kendskab til formidling på sociale medier (herunder algoritmers betydning), nyhedsbreve og hjemmeside (grundlæggende SEO).
Dag 3
Den sidste dag er afsat til opsamling og repetition samt fremlæggelse af en løsning på en case, hvor du får sparring og feedback fra underviseren og dine medkursister. Fremlæggelsen benyttes til for alvor at forankre den nye viden til praksis og bidrager med læring til de andre deltagere. Du får også viden om, hvordan du kan arbejde med din egen rolle i organisationen, så du kan rådgive og stille kritiske spørgsmål på en konstruktiv måde.
Indhold:
- Case-fremlæggelse
- Egen rolle som rådgiver
- Opsummering af kommunikative genrer og fagbegreber, så du bliver fortrolig med dem (fx forskellen på Employer Branding og Employee Advocacy, forskelle og ligheder mellem begreber som vision/mission/why/purpose …).
Efter kurset har du fået konkrete værktøjer og faglige indsigter – og du har de grundlæggende kommunikationsteoretiske begreber på plads, så du ved, hvad de betyder, og du kan bruge dem i praksis. Eller sagt med andre ord: Du har oversat din journalistiske faglighed til en kommunikativ faglighed, som du kan føle dig hjemme i og bidrage med i en organisation.
Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.
Tid
Som udgangspunkt kører første kursusdag fra kl. 10-16 og de følgende kursusdage kører fra kl. 9-16. Vi tager forbehold for ændringer. Du får de præcise tider i en mail.
Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.
Kurser
Kursusstart: | |
Dato og sted: |
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
|
Undervisere: | Jeanette Refstrup |
Kursustype: | Kursus |
ECTS point: | 0 |
Kursusnummer: | 2511242430 |
Pris: |
DKK 13.400,- Eks. Moms
Moms
Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms. |
Undervisere på dette kursus

Jeannette Refstrup
Jeannette er er en erfaren journalist med en Executive Master i Corporate Communication. Hun har været dagsbladsjournalist i 11 år og har siden 2009 været indehaver af det strategiske kommunikationsbureau Strup & Strup. Jeannette er desuden medlem af bestyrelsen i DJ Kommunikation og underviser på akademi- og diplomniveau. Hun er også beskikket censor på diplomuddannelsen i Digital Konceptudvikling.
Kontakt os
Har du et spørgsmål?
Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Stine Amstrup Borch
Kursuskoordinator (Kurser)
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for afmeldingVirksomhedskurser
Ny viden leveret til døren