Skip to main content
Kursus, DMJX – Netværk for SoMe-journsliater

Netværk for SoMe-journalister

Du bliver en del af et fagligt netværk for SoMe-journalister baseret i Jylland eller på Fyn. 4 gange om året bliver du inviteret til netværksarrangementer på DMJX i Aarhus, hvor du sammen med kollegaer fra mediebranchen får værdifuld inspiration til at skabe journalistik målrettet sociale medier.

Derfor skal du være med i netværket

Det er ikke nemt (eller særlig sjovt) at sparre med sig selv.

Derfor er et fagligt netværk en god mulighed for dig til – i et fortroligt rum – at dele indsigter med ligesindede fra branchen og få ny inspiration til at arbejde med journalistik, der er målrettet sociale medier.

Som en del af netværket vil du opleve, at du ikke er den eneste, der sidder og spekulerer over spørgsmål som:

Hvordan folder jeg mine kollegaers indhold ud i et visuelt format tilpasset sociale platforme?

Hvordan tracker jeg og bruger analyseværktøjer på en meningsfuld måde?

Hvordan laver jeg rapporter og præsenterer dem for ledelsen?

Hvad skal jeg vide om etik og jura på sociale medier, fx historier om selvmord?

De spørgsmål (og mange andre, der sikkert er endnu mere relevante for dig) får du svar på, når du bliver en del af vores netværk for SoMe-journalister, hvor du 4 gange årligt møder oplægsholdere fra både medier og andre brancher, der er endnu længere fremme i SoMe-vognen end nyhedsmedierne.

Det lærer du af at være med i netværket

I løbet af netværket får du aha-oplevelser i forhold til:

  • Hvilke indholdsformater, trends og tendenser, der virker bedst lige nu
  • Hvordan du får flere følgere og driver mere trafik til din forside
  • Hvordan du kan folde en journalistisk historie ud på platformens præmisser 
  • Hvordan du får et stærkere mandat i organisationen

Du kommer til at sparre med andre journalister og SoMe-journalister, der oplever de samme daglige hovedpiner og succeser som dig selv.

Og du kommer helt lavpraktisk til at finde ud af, hvilken app der bedst autotekster dine videoer og [indsæt selv noget du bøvler med].

Sådan foregår det

Vi sørger for kaffe, croissanter og en special guest til hvert netværksmøde, der holder oplæg. Gæsten vil typisk være fra en anden branche – med masser af indsigter og værktøjer, som du nemt kan lade dig inspirere af til din egen SoMe-hverdag.

Du vil også blive bedt om selv at dele en case fra dit eget arbejdsliv, som du vil få feedback på fra oplægsholderen og de andre netværksmedlemmer.

Netværket vil foregå i dagtimerne i arbejdstiden og vare cirka 3 timer per arrangement.

Du bliver medlem af netværket i et år ad gangen. Intentionen er at fortsætte netværket i de kommende år.  

Netværket er for dig der…

… allerede er dedikeret SoMe-journalist på en medieredaktion eller gerne vil gå i den retning som journalist. Du behøver ikke være digital indfødt, men du skal have grundlæggende styr på de relevante platforme og en stor interesse for at få journalistik til at leve på de sociale medier.

Du er sikkert lidt alene med opgaven og har brug for sparring og input fra eksperter og ligesindede, så du kan få ny energi til at skabe relevant, værdiskabende og langtrækkende SoMe-indhold.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A, 8200 Aarhus N.

Program 27. september 2023

Gæst og oplægsholder: Nadia Nikolajeva

Nadia er uddannet journalist og har arbejdet for TV 2, Ekstra Bladet, metroxpress og TV MIDTVEST. I dag er hun digital rådgiver med speciale i sociale medier og moderation. Hun er stifter af netværket "Ansvar for feedet", hvor missionen er at dele viden om moderation. 

Tema: Det skal du bruge dine SoMe-kræfter på lige nu

Sociale medier er i evig forandring – så hvad er det lige, der skal bruges kræfter på i 2023? Få overblikket over de vigtigste tendenser inden for formidling via sociale medier. Den erfarne digitale rådgiver Nadia Nikolajeva deler sin viden og cases, der udkommer på Facebook, LinkedIn, Instagram og TikTok. 

Program 29. november 2023

Gæst og oplægsholder: Stine Schougaard

Stine Schougaard er tidligere SoMe-redaktør på DR og arbejder nu som selvstændig konsulent med sociale medier, kommunikation og projektledelse – bl.a. for JFM.

Tema: Projektstyring og indholdsproduktion

Stine deler ud af sin hands on-erfaring som SoMe-redaktør og giver konkrete tips og tricks til projektstyring og indholdsproduktion. Vi skal se på indhold, der virker – og vi skal også se på indhold, der virkelig ikke fungerer. Undervejs kommer vi også omkring metoder til struktureret kreativitet.

Programmet for netværksdagene 20. marts og 29. maj 2024 bliver planlagt sammen med netværksdeltagerne.

Kurser

Netværksleder

Jens Haaning

Jens Haaning

Underviser og udviklingskonsulent på DMJX. Har i mange år arbejdet med kursusudvikling inden for journalistik og sociale medier og har god indsigt i branchernes behov og udfordringer.

Jens Haaning
Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt