Skip to main content
Kursus – Mod til journalistik

Mod til journalistik

Mod til journalistik

Du får overblik over tidens komplekse problemstillinger i en mediekontekst. Din underviser Clement Kjersgaard sørger for, at du efter kurset forstår, hvordan du som journalist vælger dine emner, forbereder dit stof, eksekverer din historie og følger op på en modig, vedholdende og systematisk måde.

Derfor skal du tage kurset

Efter de sidste 10 år er pressen vågnet op til en ny virkelighed:

Den politiske dagsorden er i store dele af verden – også Danmark – præget af polarisering og turbulens, der ingen ende vil tage. For pressen skaber det en form for tredobbelt udfordring:

Først og sidst skal du modigt og vedholdende dække ekstremt komplekse emner, karakteriseret af deres uforudsigelighed.

Samtidig skal du navigere i en verden, hvor alle (herunder kilder, brugere, kolleger) kan og vil forholde sig til ethvert skridt du tager – og ethvert skridt du udelader.

Det sker samtidig med at medierne befinder sig i en uendelig krise, der gør det svært at etablere en holdbar arbejdssituation, som ikke bestandigt skal omdefineres.

Udfordringerne hænger sammen – de kræver mod, ikke kun i splitsekunder, men som en professionel norm.

Det lærer du

På kurset vil der være fokus på, hvordan du etablerer – ikke ekstraordinært, men dag efter dag – en proces, der ikke afhænger af individuelt temperament, men er systematisk og bæredygtig.

  • Hvordan vælger du dine emner?
  • Hvordan forbereder du dit stof?
  • Hvordan eksekverer du dig stof?
  • Hvordan følger du op?

Mediebranchen kan ikke forblive, hvad den er i dag – og forandringerne finder sted i et åbenlyst accelererende tempo. Men transformationen kræver, ironisk nok, en genopfindelse af fagets grundværdier.

Det er den forestående – og tumultariske – proces, kurset er en forberedelse på. Hvordan skal du finde og fastholde de klare principper, der gør det muligt at være både medarbejder og leder under vilkår, der bliver så forandrede (og ærligt talt: forringede)?

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist eller redaktør på en mediearbejdsplads, og som vil have mere viden om globale politiske problemstillinger og større forståelse for, hvordan du dækker dem bedst muligt i din dagligdag. Det spiller ingen rolle om du skriver, laver radio, TV eller lignende.

Sådan foregår undervisningen

Kurset vil tage udgangspunkt i en håndfuld centrale felter, som præger tiden – herunder: den globale magtkamp, klima og natur, politisk polarisering – og god tid til dialog og refleksion undervejs.

Kurset vil blive bygget op om en række kompakte seminarer. Undervejs indgår runder, hvor du selv arbejder med udvalgte dilemmaer og vælger udgangspunktet for det næste element.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Tid

Klokken 10-16.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Bemærk

Kurset her er et selvstændigt kursus, der samtidig er en del af et længere firedageskursus med titlen ”Bliv en bedre journalist: 4 vigtige færdigheder”. Hvis du ønsker at tilmelde dig kurset på fire dage, finder du det her:

https://www.dmjx.dk/kurser-og-videreuddannelse/bliv-en-bedre-journalist-4-vigtige-faerdigheder

Kurser

Undervisere på dette kursus

DMJX Gæstelærer - Clement Kjersgaard

Clement Kjersgaard

Som 16-årig blev Clement Behrendt Kjersgaard (f.1975) optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter blev han optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste filosofi, politik og økonomi. Grundlagde i 2002 nyhedsmagasinet RÆSON, som han stadig udgiver. Siden 2004 studievært for DR på et hav af tv-programmer. Udnævnt af fagbladet Journalisten til Danmarks mest magtfulde journalist (2011), modtager af Publicistprisen (2011), vinder af tre TV-priser (2004, 2007 og 2011) og modtager af Berlingskes Journalistpris (2013).

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt