Lav bedre mobilvideo - for begyndere

Video bliver ved med at vokse på mobile og sociale medier. Det skaber større værdi og engagement hos dine brugere, men kun, hvis historien er godt fortalt, og kvaliteten er i orden. Derfor skal du kunne spotte og vinkle en god videohistorie og besidde de rent tekniske færdigheder til at fortælle den.

Video er i høj kurs

Video bliver ved med at vokse på mobile og sociale medier. Du kan også skabe større værdi for dine brugere med videoindhold, men kun, hvis historien er godt fortalt, og kvaliteten er i orden. Derfor skal du kunne spotte og vinkle en god videohistorie og besidde de rent tekniske færdigheder til at fortælle den.

Lær at producere mobilvideo - fra idé til publicering

På dette kursus lærer du med enkle regler, tips og greb at lave bedre mobilvideoer baseret på journalistisk storytelling. Du bliver fortrolig med mobilkameraets muligheder, du lærer at lave god lyd og klippe din historie sammen i app'en iMovie og Kinemaster. Alt sammen viden og værktøjer, du kan bruge med det samme tilbage på din arbejdsplads.

Baseret på erfaringer og ønsker fra tidligere kursister er kurset nu bygget op med to sammenhængende dage + en opfølgningsdag. På den ekstra dag får du genopfriskning af virkemidler, bygget videre på teknikken og mulighed for motiverende og støttende sparring på dine egne mobilvideo-projekter, som du er kommet i gang med siden de to første, intensive læringsdage.

På dette kursus lærer du, at:

  • forstå de grundlæggende principper for visuel storytelling.
  • optage og redigere videoer på mobilen med iMovie og Kinemaster.
  • bruge tilbehør som eksempelvis ekstern mikrofon og stativ.
  • bruge apps, der udnytter mobilkameraet bedre - eksempelvis til tekster, filtre og beskæring.
  • publicere videoer i det rigtige format til sociale medier.

Kurset er for dig ...

... der som en del af dine opgaver skal producere video med mobilen til et medie eller din virksomheds interne kommunikation eller på sociale medier.
Du arbejder eksempelvis som journalist eller kommunikatør og har derfor behov for tekniske og fortællemæssige kompetencer til at producere godt video-indhold på mobilen i enkelt mobilt workflow fra idé til publicering.

Sådan foregår undervisningen

På kursets første to dage veksler undervisningen mellem demonstrationer og træning i planlægning, optagelse, redigering og publicering. Efter anden kursusdag producerer du en eller flere videoer selv, som du tager med til kursets sidste dag, hvor du får feedback på din storytelling, får løst tekniske udfordringer og får ny inspiration, så du er helt klar til at gøre mobilvideo til en naturlig del af dit arbejde.

Medbring din egen smartphone af nyere dato - enten iPhone eller Android. Det er en fordel, men ikke en forudsætning, hvis du har kendskab til dit mobilkamera og måske har snuset lidt til iMovie (iPhone) eller Kinemaster (iPhone og Android), som kan downloades i en gratis version.

 

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Eller

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

På kurset møder du

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder med visuel produktion og markedsføring som selvstændig producent. Partner i Young Gun Academy.
Profil

Rasmus Heide

Journalist, videoproducer, kommunikationsrådgiver og underviser. 20 års erfaring inden for online kommunikation. Selvstændig producer af film for hjælpeorganisationer, uddannelsesinstitutioner og finansverdenen.

Inger K. Larsen

Lektor på DMJX og underviser i, hvordan man optimalt researcher, planlægger og producerer en god historie til video og tv.
Profil

Hans Bromand Nørgård

Erfaren tv-tekniker og fast underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram