Skip to main content
Lav bedre mobilvideo - for begyndere

Lav bedre mobilvideo

Du lærer at producere korte videoer med og til mobilen med grundlæggende journalistiske principper for god storytelling. 

Video bliver ved med at vokse på mobile og sociale medier. Video skaber værdi og engagement hos dine brugere – men kun, hvis historien er godt fortalt og produktionen er i orden.

På dette kursus lærer du at spotte og vinkle en god videohistorie, og du får de tekniske grundfærdigheder til at fortælle den. Kurset er for begyndere.

Lær at producere mobilvideo – fra idé til publicering

Det vigtigste er og bliver historien, når du laver video. Derfor tager kurset udgangspunkt i journalistisk storytelling. Dvs. du lærer at spotte, vinkle og tilrettelægge en historie, så den vil fungere godt på video.

Dernæst kommer selve produktionen – planlægning, optagelse og redigering. Gennem små bundne øvelser på kurset og en større hjemmeopgave bliver du fortrolig med mobilens videopotentiale.

Du lærer at lave god lyd og klippe din historie sammen i app'en Kinemaster. Alt sammen viden og værktøjer, du kan bruge med det samme i dit daglige arbejde.

Du lærer at

  • forstå de grundlæggende principper for visuel storytelling
  • optage og redigere video på mobilen med Kinemaster
  • bruge tilbehør som – fx ekstern mikrofon og stativ
  • udnytte mobilkameraet bedre med apps – fx til tekster, filtre og beskæring
  • optage eller resize video til andre formater – fx 1:1 eller 9:16
  • publicere videoer til sociale medier direkte fra mobilen.

Kurset er for dig

Du vil gerne producere video med mobilen til et medie, til din virksomheds interne kommunikation eller til sociale medier. Du arbejder eksempelvis som journalist eller kommunikatør og har behov for tekniske og fortællemæssige kompetencer for at producere godt videoindhold på mobilen – i et enkelt mobilt workflow fra idé til publicering.

Fremmødekurset foregår over tre kursusdage på DMJX i København eller Aarhus

Undervisningen veksler mellem demonstrationer og træning i planlægning, optagelse, redigering og publicering.

På dag 1 og 2 løser du små øvelser og tekniske udfordringer og får ny inspiration, så du er helt klar til at lave din egen fulde mobilvideoproduktion. Der vil også være fokus på, hvilket udstyr du har brug for til netop dit behov.

Mellem dag 2 og 3 er du tilbage på dit arbejde og skal producere en video med de redskaber, du har fået.

På dag 3 får du feedback på din videoproduktion og får konkrete råd og løsninger til din næste produktion. Der vil desuden være særligt fokus på videoer til sociale medier.

Du skal medbringe din egen smartphone af nyere dato – enten iPhone eller Android. Det er en fordel, men ikke en forudsætning, hvis du har kendskab til dit mobilkamera og måske har snuset lidt til Kinemaster (iPhone og Android), som kan downloades i en gratis version.

Onlinekurset veksler mellem live videomøder og individuelt hjemmearbejde

Se detaljeret program for kurset her.

Onlineprogrammet er delt op i moduler, som er delt ud over de tre undervisningsdage fra 9-16, men med en del fleksibilitet i løbet af dagene. Inden den første undervisningsdag vil der være en lille optageøvelse, og inden sidste undervisningsdag skal du lave en hel videoproduktion.

Onlineundervisningen veksler mellem live videooplæg, gruppearbejde på video, praktiske videoøvelser og videofeedback fra underviseren.

Du skal have dit eget mobilvideoudstyr (en nyere iPhone eller Android, appen Kinemaster og evt. en ekstern mikrofon og stativ) og en computer med webcam.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Cathrine la Cour, Rasmus Heide
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2111242366
Pris: DKK 11.100,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Vær opmærksom på at formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Underviser – Cathrine la Cour

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder som selvstændig producent, videojournalist og ekspert i visuel forskningsformidling i firmaerne Cattenbaum og Outreach-Now. 

Rasmus Heide

Rasmus Heide

Journalist, videoproducer, kommunikationsrådgiver og underviser. 20 års erfaring inden for online kommunikation. Selvstændig producer af film for hjælpeorganisationer, uddannelsesinstitutioner og finansverdenen.

Inger k Larsen

Inger K. Larsen

Lektor på DMJX og underviser i, hvordan man optimalt researcher, planlægger og producerer en god historie til video og tv.

Hans Bromand Nørgård

Hans Bromand Nørgård

Erfaren tv-tekniker og fast underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Cathrine la Cour og Rasmus Heide underviser på kurset i København og på onlinekurset.

Inger K. Larsen og Hans Brormand Nørgård underviser på kurset i Aarhus.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt