Lær kommunikatørens nye roller

Vi står overfor et paradigmeskift i kommunikationsbranchen, hvor blandt andet modtagere skal være medskabere, og hvor dit job som kommunikatør er udvidet til også at omfatte rollen som facilitator, kurator, mødeleder, mediator, procesleder og motivator.

Derfor skal du tage kurset
Digitaliseringen har forandret kommunikationen, som i dag skal planlægges og udføres under helt nye forudsætninger. Målgrupperne skal ikke længere ses som modtagere, men som selvstændige aktører. Indhold skal ikke længere produceres, men i højere grad deles og kurateres. Kommunikationen er sværere at styre end før, så metoderne skal skiftes ud, men målene skal være skarpe som aldrig før. Der er masser af viden og indhold at hente ved at inddrage målgrupperne, men hvordan gør man deres bidrag kvalificerede? På kurset lærer du at forstå og kaste dig ud i kommunikatørens nye roller, så du bliver klar til at nytænke dit daglige arbejde som kommunikatør.

Du lærer at:
• Forstå, hvorfor du skal arbejde med kommunikation på helt nye måder.
• Overskue de mange, nye roller, som den nye tids kommunikation kræver, at du udfylder.
• Definere rollernes opgaver – og at øve dig i dem.
• Håndtere de mest almindelige dilemmaer og udfordringer, som du møder ved overgangen til de nye opgaver.

Kurset er for dig
Kurset er for dig, der arbejder med kommunikation i styrelser, kommuner, regioner og private virksomheder, hvor der er fokus på dialogbaseret, digital og brugerinvolverende kommunikation og ikke mindst styring. Du arbejder for eksempel som kommunikationsmedarbejder, informationsmedarbejder eller strategisk leder.

Sådan foregår undervisningen
Kurset forløbet over to dage. Den første dag veksler undervisningen mellem korte oplæg med godt formidlede modeller over principper og metoder i kommunikationen - og øvelser i at anvende dem. Det sker dels gennem cases, hvor der skal løses en konkret opgave, dels gennem dilemma-øvelser med en samtalepartner. Du kan inddrage egne cases i et vist omfang.
På kursets anden dag perspektiveres, sammenfattes og evalueres dit greb om stoffet, så du kan omsætte det i konkrete handlinger på dit arbejde.

 

På kurset møder du

Karen Lumholt

Journalist og rådgiver. Speciale i communities, storytelling, brugerinddragelse og løsningsjournalistik. Forfatter til bl.a. Fremtidens fællesskaber (2019), Det relationelle menneske (2015), Historier der flytter mennesker (2013) og fra Fra biks til business (2010). Tidl. journalist/redaktionsleder i DR og Forbrugerstyrelsen. Partner i Lumholt & Stahlschmidt www.lskommunikation.dk

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram