Kommunikér med dit kamera

Virksomhedens fotos er en del af dens visuelle identitet. Og den er udfordret, hvis man bruger intetsigende Stock photo eller egne fotos af dårlig kvalitet. På kurset lærer du at tage billeder med et kvalitativt udtryk, der kommunikerer dine budskaber.

Derfor skal du tage kurset
Selv om du har budget til professionelle fotos indimellem, er de daglige billeder til den hurtige brochure, opdateringen på Facebook eller nyhedsbrevet ikke mindre vigtige, fordi det samlede kvalitetsniveau af alle billederne er en del af virksomhedens ansigt udadtil.

Hvis det er dig, der skal vedligeholde den profil, også med dine egne billeder, så gør kurset dig bedre til at varetage opgaven.

Du lærer om kameraet og dets teknik, og om billedets sprog, lys, farver og komposition. Du trænes i at håndtere kameraet, i at arbejde med forskellige fotografiske genrer og i at efterbehandle billederne. Det er alt sammen læring, du kan bruge i dit daglige arbejde straks efter kurset.

Du lærer at:

 • bruge kameraets forskellige funktioner bevidst.
   
 • tage billeder i forskellige fotografiske genrer, blandt andet portrætter, produktfoto og eksteriørfotos.
   
 • gøre dine billeder bedre med en smule tilbehør.
   
 • bruge billeder til at understøtte virksomhedens identitet på de forskellige medieplatforme.
   
 • efterbehandle billeder i Photoshop eller lignende for at højne æstetikken.
   
 • udnytte fordelene ved optageformatet RAW.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist eller kommunikationsmedarbejder og bruger fotos som en del af i dit arbejde, for eksempel til nyhedsbreve, sociale medier og intranet.

Sådan foregår undervisningen

Dag 1: Introduktion, teknik og mindre øvelser, der øger fortroligheden med mediet.

Dag 2: Øvelsesdag i centrum af København med realistiske øvelser i miljøer, hvor de indøvede teknikker kan afprøves og skærpes.

Dag 3: Fokus på efterbehandling af billeder og øvelser i billeder med aktualitet og til pressehåndtering.

Medbring eget kamera. Husk opladere, ekstra objektiver, flash, hukommelseskort, kortlæsere og manualer. Et digitalt spejlreflekskamera eller systemkamera giver størst udbytte.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

På kurset møder du

Gregers Kirdorf

Uddannet pressefotograf. Arbejder freelance for uge- og fagblade samt offentlige institutioner. Er gæsteunderviser på DMJX med mange års erfaring i undervisning af kommunikationsfolk.

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf, underviser og censor på DMJX. Har mere end 10 års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram