Skip to main content
Kursus – Klippekursus, korte videoformater

Klippekursus - korte videoformater

Du lærer at klippe video i Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro og bliver fortrolig med korte formater som casevideo, listevideo og nyheds-/explainervideo. Efter kurset har du styr på klippeteknik og dramaturgi – og du finder ud af, hvor sjovt det faktisk er at klippe.

Derfor skal du tage kurset

Når du redigerer video, ser du din idé komme til live. Det er her alt dit forarbejde – manus, planlægning og optagelser – betaler sig. 

Redigering kan dog også være frustrerende. Måske kender du ikke programmet godt nok til at klippe præcis, som du gerne vil? Eller måske spiller historien bare ikke rigtig, som du havde forestillet dig? 

Det råder vi bod på i løbet af det her klippekursus, hvor du bliver bedste venner med Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro. Du vælger selv, hvilket program du vil bruge, og får en iMac med programmet stillet til rådighed under kurset. Du må også gerne medbringe egen computer med et af programmerne installeret.  

I løbet af kursets 3 undervisningsdage klipper du en casevideo, en listevideo og en nyheds-/explainervideo. Alt råmaterialet er allerede forberedt – du skal blot koncentrere dig om at skrive et klippemanus og få det til at spille på tidslinjen i redigeringsprogrammet. 

Undervejs får du tips og tricks til både det tekniske og det dramaturgiske, så du efter kurset føler dig langt mere sikker i klippeprocessen – og du finder sandsynligvis også ud af, hvor sjovt det rent faktisk er at klippe.

Det lærer du på kurset

På kurset lærer du alle de vigtigste funktioner i redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro og bliver fortrolig med workflows, organisering af råmateriale, og tidslinjeredigering. Du får også kendskab til at arbejde med keyframes, lydmix, animeret tekst, color grading og versionering til 4:5 og andre formater. 

Derudover lærer du om de vigtigste korte videogenrer, og du lærer at mestre essentielle klippeprincipper som kontinuitet, rytme, fastholdelse og følelse. 

Du lærer at

  • klippe på øvet niveau i Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro
  • klippe så du rammer genren og fastholder seeren
  • klippe tre produktioner fra råmateriale til færdig video inden for genrerne casevideo, listevideo og nyheds-/explainervideo
  • forstå hvilke optagelser der skal til for at klippe en god video sammen.

Kurset er for dig

Du er let øvet i Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro eller et andet klippeprogram. Er du ikke det, skal du færdiggøre en tutorial før kurset. 

Du er kommunikationsmedarbejder, journalist, SoMe-manager eller en anden type formidler, der gerne vil løfte dine videoproduktioner til et højere niveau.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Tid

Som udgangspunkt kører første kursusdag fra kl. 10-16 og de følgende kursusdage kører fra kl. 9-16. Vi tager forbehold for ændringer. Du får de præcise tider i en mail.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Casper Joel Nielsen
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2411242393
Pris: DKK 13.400,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

DMJX Gæsteunderviser - Casper Joel Nielsen

Casper Joel Nielsen

Casper er filminstruktør, klipper, fotograf og manuskriptforfatter bl.a. med en baggrund fra medievidenskab på SDU. Casper har produceret mere end 400 kampagnefilm, reklamefilm og minidoks for et hav af virksomheder, teatre og institutioner og har i en årrække afholdt kurser i videokamera, dramaturgisk klipning og visuel fortælling.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt