Journalistisk vinterskole

Journalistisk Vinterskole er et ugekursus for dig, der overvejer at blive journalist. Du prøver, hvordan det er at gå på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og får samtidig afprøvet dine journalistiske evner.

OBS! Der udbydes ikke vinterskole i efterår 2019 og forår 2020. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og følg med i, hvornår kurset udbydes næste gang. 

Vil du være journalist?
Kurset er en praktisk introduktion til journalistuddannelsen, som både giver dig journalistiske kompetencer og et godt grundlag for at vurdere, om du skal læse journalistik eller et andet fag.

På kurset får du:

  • praktisk erfaring med journalistiske værktøjer – som at researche, interviewe, vinkle og skrive. Du skal fx skrive større eller mindre journalistiske artikler og øvelser hver dag som en del af kurset.
     
  • kendskab til journalistuddannelsen og om hvordan der undervises på uddannelsen, herunder hvilke krav og udfordringerne, det stiller til dig som studerende.
     
  • afprøvet forskellige arbejdsformer, vi bruger på skolen som fx gruppearbejde, underviseroplæg, auditorieundervisning, selvstændige præsentationer, feedback fra studerende til studerende.

Kurset afsluttes med en bedømmelse af, hvad du bør arbejde videre med, hvis du fortsat har lyst til at blive journalist.

Tid og sted
Mandag den 14. januar 2019 - fredag d. 18. januar 2019 på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus (se på kort)

Der er undervisning mandag kl. 10.00 - 17.00 til fredag fra 9.00 - 16.00.

Pris

4.975 kr. inkl. moms.

Prisen dækker undervisning, materialer og opgaver og forplejning på undervisningsdagene. Prisen dækker ikke overnatning og aftensmad.

Adgangskrav

Der er ingen adgangskrav.

Tidligere kursister om kurset:

“
Jeg er ved at tage en bachelor i psykologi og har løbende fået lyst til at kombinere den med noget journalistik.
 På Vinterskolen har jeg både fået journalistiske værktøjer og fundet ud af, at jeg vil læse journalistik som tillægsuddannelse.”

- Charlotte Tieka Jensen

“Man finder ud af, hvad journalistik er – og at det ikke nødvendigvis er det, man tror. Vi har blandt andet brugt rigtig meget tid på at lære at give og få feedback. Det har været spændende og er også noget, jeg kan bruge i mange andre sammenhænge.”

- Kristian Gull Pedersen

På kurset møder du

Annette Fruergaard Grandt

Hanne Mølby Henriksen

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram