I gang med datajournalistik

Det er langt nemmere end du tror at finde gode historier i tal og statistik. På dette kursus lærer du både at forstå og bearbejde interessante data og at formidle historierne visuelt med interaktive kort og klare grafikker.

Derfor skal du tage kurset
Journalister og kommunikationsmedarbejdere forventes at have kompetencerne til at udnytte de muligheder for informationer og formidling, som nettet og sociale medier tilbyder.

Som chefredaktøren på et af de store dagblade har sagt: "Fremover forventer vi, at alle nyansatte journalister kan omsætte et regneark til en interaktiv grafik".

Det lærer du på kurset her.

Du får et seriøst løft af dine digitale kompetencer og adgang til en ny verden af værktøjer og muligheder. Du lærer at finde interessante historier, informationer og tendenser - og visualisere dataanalyser i letforståelige kort og grafikker.

Kort sagt øger du udbyttet af dit arbejde og din egen værdi som medarbejder.

Du lærer at:

  • forstå, hvad data er, og hvordan de kan gøre dine historier stærkere.
  • bruge Excel til at bearbejde og analysere data.
  • finde ideer til historier og understøttende fakta i data og statistik.
  • lave interaktive kort og grafikker på baggrund af data.
  • undgå fejl, når du analyserer og vinkler på data.

Kurset er for dig
Kurset er særlig udviklet til dig, der arbejder inden for journalistik og kommunikation – eksempelvis som nyhedsreporter på et webmedie, undersøgende journalist, pressemedarbejder i en virksomhed eller kommunikationskonsulent i en organisation.

Sådan foregår undervisningen
Kurset består af et e-læringsforløb efterfulgt af to kursusdage.

E-læringsforløbet giver dig det fornødne kendskab til Excel. Du guides gennem fem opgaver med vejledningsvideoer og løbende support. Forløbet tager 6-10 timer, og du har 2-3 uger til at gennemføre det.

På de to kursusdage lærer du at omsætte data til interaktive kort og grafikker med lettilgængelige og gratis programmer. Du får også introduktion til datajournalistik og validering af data.

Medbring bærbar computer. Husk oplader.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

På kurset møder du

Kresten Roland Johansen

Cand.mag. i Idehistorie og Samfundsfag og adjunkt ved DMJX. Underviser i kvantitative metoder, herunder brug af statistik, databaser, regneark, rundspørger og visualiseringer. Tidligere ansat hos Dicar.

Profil

Jan Dyberg Larsen

Journalist og lektor ved DMJX. Underviser i kvantitative metoder, herunder brug af statistik, databaser, regneark og visualiseringer samt i produktion af nyheder og undersøgende journalistik.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram