Grundlæggende InDesign og Photoshop

Kursus i layout og billedredigering med masser af øvelser og personlig vejledning. Du bliver fortrolig med de basale funktioner i InDesign og Photoshop.

Lær grundlæggende layout og billedbehandling

Dette kursus giver dig en grundlæggende introduktion til InDesign og Photoshop. Du lærer at arbejde med programmernes basale funktioner og at eksportere de færdige filer til print og tryk. Du bliver i stand til at skrive og placere både tekst og billeder i Indesign, og du lærer at optimere billeder i Photoshop og profitere af samspillet mellem de to programmer.

Vi starter på absolut begynderniveau i både InDesign og Photoshop.

InDesign er det største program i Adobe pakken, hvor du skal kende en stor den af funktionerne for at kunne en lille smule. Vi starter derfor ud med en grundig introduktion til programmet. Med Photoshop er det anderledes: her kan du faktisk arbejde lidt i programmet allerede efter en kort introduktion.

Det kan du efter kurset

Efter kurset kender du InDesigns grundlæggende funktioner, så du kan arbejde med opsætning af tekst, farver og fotos. Du kender de grundlæggende regler for opsætning af skrift og farver, så du kan bruge programmet til at lave fx visitkort, flyers, annoncer, plakater og foldere.

Du kan også bruge Photoshop til at optimere billeder. Du ved, hvordan man kan fortælle forskellige historier afhængigt af, hvordan man beskærer billedet. Du er også i stand til at forbedre billeder ved at arbejde med lys, kontrast, skarphed og retouchering.

5 kursusdage fordelt over 7 uger med personlig coaching

Kurset løber over en periode på otte uger, hvilket optimerer din mulighed for at indarbejde det, som du lærer på kurset i dit daglige arbejde. Vi starter ud med to sammenhængende dage, hvor du får en grundig introduktion til InDesign. På de efterfølgende to kursusdage en lille måned senere, samler vi op på vores erfaringer og lærer mere. Den 5. og sidste kursusdag bruger vi til at evaluere den store opgave og få de sidste finesser på plads.

Mellem mødedagene løser du opgaver derhjemme. Jan Elle, som underviser på kurset, har udviklet en række online videoer specifikt til kurset, hvor han én efter én gennemgår InDesign og Photoshops funktioner og introducerer en hjemmeopgave. Mellem kursusdagene giver Jan personlig online coaching via Skype på dine opgaver.

Om InDesign lærer du:

 • InDesigns brugerflade og generelle indstillinger
 • Import af tekst (evt. fra Word)
 • Teksthåndtering: Typografi og redigering
 • Mastersider og automatiske sidenumre
 • Smarte afsnitsformater
 • Kreativt layout med Indesigns grafikdel
 • Farver og farveforløb
 • PDF til korrektur og tryk

Om Photoshop lærer du:

 • Photoshops brugerflade og indstillinger
 • Primær kontrastjustering af billede
 • Beskæring
 • Forståelse af lag og gennemsigtighed
 • Simpel fritlægning
 • Simpel samkopiering
 • Retouche
 • Samspillet med Indesign

Målgruppe

Kurset er for dig, der har behov for at kunne sætte tekst og billeder pænt op og sende det ud af huset.

 • Du arbejder måske i en marketingafdeling og har behov for at lave  produktark
 • Du er måske er du arkitekt og har behov for at lave udbudsmateriale.
 • Du er måske iværksætter og har behov for at lave dit eget præsentationsmateriale.

Kurset henvender sig til dig, der ønsker at starte ved nul eller har brugt programmerne sporadisk.

Tidligere kursister om kurset:

Rikke Overgaard, Creative Director / Mismo ApS

“Det var høj hastighed, masser af bredde og grundighed. Elle er en forrygende formidler.”

- Rikke Overgaard, Creative Director / Mismo ApS

På kurset møder du

Jan Elle

Skuespiller ved siden af sin passion som grafisk underviser. Det giver en sjælden kombination af underholdning på et solidt fagligt grundlag. Han arbejder desuden som freelance grafiker og fotograf.

Sådan foregår undervisningen

Mellem undervisningsdagene arbejder du hjemme med mindre opgaver. Alle opgaver er fulgt af en instruktionsvideo, der relaterer til løsningen.

Sidst i forløbet stilles en større opgave som inkluderer alt det du har lært. 

Program

Det nøjagtige program sendes til deltagerne ca. 2 uger før kursusstart. Udover programmet vil du også få adgang til en for-opgave som vi vil anbefale dig at løse inden kursusstart.

Forudsætninger

Kurset forudsætter, at du behersker en computers grundlæggende funktionaliteter.

Kurset kvalificerer dig til en række akademifag

Dette kursus giver dig de nødvendige forudsætninger for at deltage i en række fag på akademiuddannelsen for Kreativitet & Design i medie- og kommunikationsbranchen.

Prisen omfatter

Prisen dækker undervisning og forplejning på undervisningsdagene. Du skal påregne ekstraudgifter til litteratur og materialer.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram