Giv din video det digitale liv, den fortjener

Hvad hjælper det, at dit budskab er nok så velresearchet og vigtigt for danskerne, hvis det ikke præsenteres, så det bliver set? Tag med ind i maskinrummet hos TV2 ZULU og hør, hvad der virker og ikke virker, og hvordan indhold kan skille sig ud online.

Derfor skal du tage kurset
Er du usikker på, om dit indhold bliver set? Eller er du ved at miste dine følgeres eller kunders opmærksomhed? På kurset får du viden og værktøjer til at generobre den.

Du lærer at give dine videoer et liv på de sociale medier, og få indholdet til at skille sig ud. Fokus er ikke på teknikken bag at optage en video, men på at få den ud til modtagerne.

Indsigterne og undervisningen er baseret på den daglige arbejdsgang hos TV 2 ZULU, der har over en kvart million følgere fordelt på de sociale medier.

Metoderne og fremgangsmåden for indholdsproduktionen er i konstant udvikling, så du får aktuel viden fra frontlinjen i den digitale transformation.

Du lærer at:

 • formatere din video til sociale medier (Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube)
   
 • forstå de to vigtigste video-virkemidler på sociale medier: Humor og vrede. Men hvorfor er de det? Og kan det overhovedet være i din interesse at gøre folk vrede?
   
 • bruge håndgribelige tips og tricks fra relevante indholdsskabere og YouTube-kanaler. Du får desuden en kort guide til at finde og spotte digitale trends, som du skal eksperimentere med, hvis du vil skille dig ud online.
   
 • interagere og inddrage brugerne med udgangspunkt i konkrete eksempler.
   
 • skelne mellem brugbar feedback og ligegyldig online støj: Lær at afkode kommentarspor, likes, delinger og engagement - og bruge feedback fra brugerne på den rigtige måde. Hvor vigtig er eksempelvis fem negative eller direkte onde kommentarer på et ellers godt stykke indhold?
   
 • forstå, hvad community Management egentlig er, og hvorfor det i dag er vitalt for journalister og medier at ”dyrke fælleskabet”. Du får eksempler på succesfuld community management.
   
 • forstå, hvorfor, hvornår og hvordan du bedst mulig drager fordel af den fremadstormende live-funktion på sociale medier med udgangspunkt i virkelige Facebook Live-eksempler (TV 2 ZULU-produktioner).
   
 • kende filosofien bag “1.000 Ægte Fans”: Hvorfor det er en fordel at fokusere på og skabe indhold til en (teoretisk eller virkelig) kernegruppe af 1.000 dedikerede følgere eller fans, der potentielt vil købe ALT, hvad du producerer – nærmest uanset prisen (se Tim Ferriss’ bog Tool of Titans, kapitlet ”1.000 True Fans - revisited”).

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist på et medie eller i en kommunikationsafdeling, og som allerede kan lave en mobilvideo… du er bare i tvivl om den bliver set.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler mellem oplæg, ideudvikling, gruppearbejde, individuel videoproduktion, og feedback. Alt på kurset har fokus på konkrete udfordringer og løsninger – lige til at tage med hjem.

Du skal regne med hjemmearbejde i løbet af kurset: Læsning af mellem 50-100 siders litteratur.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

På kurset møder du

Lasse Olesen

Redaktionel indholdsskaber på TV 2 Zulu i det kreative team ZULU Social. Arbejder hver dag med at producere og udgive videoindhold, som især skal præstere på sociale medier.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram