Skip to main content
Fotoprojekter - skab stærke billedfortællinger

Fotoprojekter - skab stærke billedfortællinger

Du lærer at mestre hele arbejdsprocessen fra første idé til færdigt fotoprojekt. Efter kurset har du styr på idéudvikling, projektudvikling og udførelse af din billedfortælling.

Derfor skal du tage kurset

Kurset er for dig, der ønsker at realisere dit eget store fotoprojekt.

Det kan dog være svært at komme ud over rampen og for alvor få udviklet dine idéer og få produceret et gennemarbejdet projekt, som du kan udstille eller afsætte til et medie.

På dette kursus hjælper vi dig med at komme i gang – og med at komme i mål.

Efter kurset har du et færdigproduceret fotoprojekt, der er klar til at blive præsenteret for omverdenen.

Du bliver holdt i hånden hele vejen gennem alle fotoprojektets faser og får undervejs masser af inspiration til og indsigt i arbejdsmetoder.

Når du har gennemført kurset, er du i stand til at skabe din egen billedhistorie – og samtidig vil forløbet have lært dig en masse, som du kan bruge i dagligdagens mindre fotoopgaver.

Det lærer du på kurset

Du kommer gennem hele processen med idéudvikling, planlægning, projektudvikling, projektbeskrivelse, fundraising og publicering af dit projekt. Undervejs får du udvidet din visuelle værktøjskasse og lærer om forskellige tilgange til at formidle fotojournalistiske historier.

Derudover lærer du at

  • fordybe dig i ét længerevarende projekt og fastholde fokus
  • bruge de visuelle virkemidler, der passer til din historie
  • sammensætte en billedserie, så den fortæller en sammenhængende historie.

Kurset er for dig

Du er fotojournalist, fotograf, journalist, kommunikatør eller en anden form for mediemedarbejder med fotoerfaring, der har lyst til at lave egne fotoprojekter.

Du har allerede kendskab til kamerateknik og fototeknik – og du ønsker at blive bedre til at fortælle fængende, interessante og vedkommende historier med dine fotografier.

Sådan foregår undervisningen

På kurset udvikler og gennemfører du dit eget fotografiske projekt. Undervejs får du input og sparring til, hvordan du udvikler, realiserer og afslutter dit projekt. Både før, under og efter produktionen af dit fotoprojekt modtager du individuel coaching.

Selve forløbet er tilrettelagt sådan her:

  • Første modul: Mads Greve underviser dig i fotojournalistikkens redskaber og metoder samt inspirerer dig til, hvordan du bedst løser større fotoprojekter. På modulet vil der også være oplæg om fundraising og projektbeskrivelse.
  • Andet modul: Søren Pagter underviser dig i etik og historietyper og hjælper dig med idéudviklingsfasen af dit projekt.
  • Tredje modul: Du sammensætter billedserien til dit projekt og beslutter sammen med undervisere og medkursister, hvordan din historie endeligt skal udformes.

Du begynder på dit projekt mellem andet og tredje modul, og efter tredje modul har du cirka en måned til at færdiggøre dit fotoprojekt.

Du medbringer selv kamera til brug undervejs i kurset.

Eksamen

Kurset bliver afsluttet med, at du afleverer en skriftlig eksamensopgave, som består af en billedserie og en refleksionsrapport. Eksamensopgaven bliver bedømt efter 7-trinsskalaen med intern censur.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Niveau

Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang

Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav

For at blive optaget på kurset skal du mindst have

  • en relevant videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, en akademiuddannelse eller en bacheloruddannelse
  • minimum 2 års relevant erhvervserfaring. Det betyder, at journalistik, kommunikation eller formidling har været en central del af dit arbejde i minimum 2 år efter endt uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

 

Undervisere på dette kursus

Søren Boe Pagter

Søren Pagter

Lektor i fotojournalistik og leder af fotojournalistuddannelsen på DMJX. Udlært pressefotograf. Søren har udviklet fotokurser i både ind- og udland og har undervist på flere danske dagblade og afholdt workshops i lande som Armenia, Nepal, Russia, Egypt og Iran. Udgav i 2018 lærebogen Det nødvendige fotografi med sine tanker og holdninger til dokumentarfotografi. Sideløbende med sit job som underviser, er Søren stadig aktiv fotograf og løser fotoopgaver og arbejder med egne projekter.


 

Søren Pagter
Mads Greve

Mads Greve

Fotograf og lektor i fotojournalistik på DMJX. Har siden 2005 været medlem af Prospekt Photographers i Milano. Mads har arbejdet for både danske og internationale medier og har udstillet ved Copenhagen Photo Festival, Kolga Tbilisi Photo Festival, Festival Vizualizator og Ramskram Photo Gallery i Reykjavik. Har udgivet tre fotobøger: Man kan ikke engang græde (2008), Blind Date (2012) og Homesick (2021). Bor i Aarhus og arbejder med længerevarende fotoprojekter ved siden af sit job som fotounderviser.


 

Mads Greve
Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt