Fotojournalist i kommunikationsbranchen

En fotojournalistisk baggrund kan blive guld værd i kommunikationsbranchen i dag. Men hvordan kommer man fra fotojournalistik til kommunikation? Det lærer du på kurset her, der giver dig indsigt, værktøjer og inspiration til at tage springet.

Derfor skal du tage kurset
Som fotojournalist har du et visuelt sprog på rygraden til at se og fortælle historien i et enkelt billede. Den evne er der stigende efterspørgsel på i kommunikationsbranchen, som bliver mere og mere visuelt orienteret.

Dels kommunikeres mange projekter allerbedst i billeder og videoer, og dels kan fotografer tolke og visualisere nogle problemstillinger og idéer, så brugerne bedre kan forstå dem.

På kurset får du indsigt i alle de forskellige jobmuligheder, der er i kommunikationsbranchen. Du får viden om opgaverne og værktøjer til, hvordan de kan løses.

Undervejs i kurset deler andre fotojournalister deres erfaringer med at starte i kommunikationsbranchen som inspiration til at tage springet.

På dette kursus lærer du, at:

  • forstå kommunikationsafdelingens behov for en fotojournalist
  • se muligheder for dig selv i kommunikationsbranchen
  • udnytte dine evner som fotograf til at løse kommunikationsopgaver
  • vinkle din historie efter en kommunikationsstrategi
  • målrette din visuelle kommunikation til sociale medier

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som fotojournalist eller pressefotograf, og som har lyst til at bruge dine evner i kommunikationsbranchen.

Sådan foregår undervisningen
Kurset forløber over to dage, og undervisningen veksler mellem oplæg og praktiske øvelser, der klæder dig på til at forstå og løse kommunikationsopgaver som fotojournalist.

Der vil også være inspirerende foredrag af andre fotografer, der har taget springet fra journalistik til kommunikation sammen med oplæg fra arbejdsgivere, der har ansat fotografer i kommunikationsstillinger.

Medbring eget fotoudstyr og computer.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

 

På kurset møder du

Annelise Mølvig

Freelancejournalist og underviser. Har over 25 års erfaring i medieverdenen og har blandt andet været ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten.

Ulrik Pedersen

Fotojournalist og tidligere fotochef på JydskeVestkysten. Er i dag kommunikationskonsulent på Tøndermarsk Initiativet.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram