Skip to main content
Kursus – Foto og video for kommunikatører

Foto og video for kommunikatører

Du lærer dit kamera grundigt at kende og får styr på billedsprog, lys og lyd til dine foto- og videooptagelser. Dine undervisere Jesper Voldgaard og Henrik Kastenskov sørger for, at du efter kurset kan levere foto- og videoindhold på et højere og mere professionelt niveau til din organisation.

Derfor skal du tage kurset

Som kommunikatør har du sansynligvis brug for både at kunne tage billeder og optage video på et grundlæggende niveau i dit job.

Derfor har vi samlet de to discipliner i ét kursus med Jesper Voldgaard og Henrik Kastenskov – to rutinerede undervisere, der begge er uddannede fotojournalister med mange års foto- og videoerfaring fra journalist- og kommunikationsbranchen.

Når du som kommunikatører selv skal producere foto og video, er det vigtigt, at kvaliteten matcher det brand eller den organisation, du arbejder for. Det skal se tæt på professionelt ud, selvom ressourcerne ikke altid er til at outsource foto- og videoopgaver. 

God kvalitet kræver et ordentligt kamera, også selvom mobiltelefonernes AI-teknologi bliver bedre og bedre til at efterligne det fotografiske look. Derfor er dette kursus mobilfri zone. Du  skal medbringe deres eget gode kamera – din mobiltelefon må blive i lommen.

(Hvis du vil tage bedre mobilbilleder, så se det her kursus i stedet).

I løbet af kurset bliver du stillet små bundne, virkelighedsnære opgaver, hvor du lærer at skyde fotos og video som har et professionelt tilsnit, dvs. hvor der er tydeligt styr på komposition, beskæring, lys, baggrund, location mm. 

Det kræver viden om grundlæggende foto- og videoprincipper, som du lærer gennem eksemplets magt, både de gode og dårlige. 

Det lærer du på kurset

Du lærer dit kamera, tilbehøret og dets teknik grundigt at kende. Du lærer også det grundlæggende billedsprog og får et grundkursus i at finde det gode lys og lave enkelte lyslægninger og bruge blitz på en opgave. På sidste dag fokuserer vi på billedbehandling i Photoshop Lightroom.

Derudover lærer du at

  • bruge blænde, shutter og ISO
  • at frame og komponere et billede
  • vælge en god lokation 
  • lave simpel billedbehandling
  • optage et videointerview
  • optage i sekvenser
  • kende forskel på mikrofoner og vælge den rigtige
  • planlægge dine optagelser og lave skudliste.

Kurset er for dig

Du er kommunikatør og har sikkert godt styr på strategi, tekstskrivning og sociale medier – men vil gerne løfte dit niveau rent produktionsteksnisk med foto og video, så du kan billeddække din organisation endnu bedre og med større sikkerhed. 

Sådan foregår undervisningen

Der er to undervisere på alle fire kursusdage, hvilket sikrer, at du får god mulighed for 1-til-1-tid, når teknikken driller eller du har særlige ønsker til at opnå en bestemt effekt eller stil.    

Kurset varer fire dage – to dage med fokus på fotoopgaver og to dage med videoopgaver, man typisk skal løse som kommunikatør.

Du lærer ikke at redigere video på dette kursus. 

Du skal selv medbringe det spejlrefleks- eller systemkamera, du bruger til daglig, og gerne ekstraudstyr som mikrofoner, blitz og stativ.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.  

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Henrik Kastenskov, Jesper Voldgaard
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2403242423
Pris: DKK 17.300,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Jesper Voldgaard

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf og underviser på DMJX på bl.a. Fotojournalistuddannelsen. Jesper har mange års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.

Henrik Kastenskov

Henrik Kastenskov

Fotojournalist, fast underviser i webdok på DMJX og co-founder af Bombay Flying Club. Har flere prisvindende webdoks bag sig. Tidligere medlem i multimedie jury ved World Press Photo.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt