Fortæl historien med video

Journalister, kommunikatører og fotografer skal oftere også fortælle deres historier i levende billeder for at kunne levere relevant indhold til brugerne. Det kræver nye kompetencer både videoteknisk og fortællermæssigt. Dem får du på kurset her.

Derfor skal du tage kurset
Efterspørgslen på video bliver større og større. Brugerne vil tales til i levende billeder i deres daglige forbrug af nyheder og indhold.

Det stiller krav om større alsidighed af journalister, kommunikatører og fotografer, fordi historierne også skal fortælles i levende billeder.

Men kan alle historier det? Og hvordan fortæller man skarpt og effektivt? Hvordan får du gode optagelser med hjem, og hvordan klipper du det hele sammen?

Kurset giver dig de tekniske og fortællermæssige kompetencer til at skabe dine egne velproducerede videoer til nettet. Og du får metoder og værktøjer med dig hjem, så du fremover selv kan stå for udvikling og produktion.

Du lærer at:

 • forstå de grundlæggende visuelle fortælleteknikker, og du får øvelse i at bruge dem i praksis.
   
 • bruge de grundlæggende interviewteknikker, så du er sikker på at få gode svar på dine spørgsmål.
   
 • planlægge og tilrettelægge dine optagelser, så du får brugbare billeder og lyd med hjem.
   
 • blive fortrolig med grundlæggende optageteknikker, så du med sikker hånd kan lave dine videooptagelser.
   
 • redigere dine interviews og sekvenser med enkle midler.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist, kommunikationsmedarbejder eller fotograf i en virksomhed, organisation, et mediehus eller har din egen virksomhed.

Det forventes ikke, at du allerede har erfaring med videoproduktion, men du skal være opmærksom på, at du ikke får undervisning i det tekniske omkring det kamera, du medbringer.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, så du får afprøvet det, du lærer og kan tilpasse det til dit eget daglige arbejde.

Efter kurset får du en videoopgave, som du skal løse på dit arbejde. Du får individuel feedback via Skype eller Google Hangout på en afsluttende online-dag.

Medbring dit eget kamera.

Redigering foregår i Final Cut Pro på DMJXs computere. Medbringer du egen computer, er du selv ansvarlig for, at den kan køre programmet og er konfigureret til det.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

På kurset møder du

Henrik Kastenskov

Fotojournalist, fast underviser i webdok på DMJX og co-founder af Bombay Flying Club. Har flere prisvindende webdoks bag sig. Tidligere medlem i multimedie jury ved World Press Photo.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram