Skip to main content
Forstå og lav robotjournalistik

Forstå og lav robotjournalistik

Få en grundlæggende forståelse for, hvad data, algoritmer og automatisering er, og hvordan det kan blive til god robotjournalistik. Du lærer at betjene og træne en artikelrobot og vil på den måde kunne være med i udviklingen af nye artikelrobotter. 

Derfor skal du tage kurset

Flere medier er begyndt at producere robotjournalistik. Og markedet vil uden tvivl vokse de kommende år, som teknologien udvikles og indføres. Det kræver, at flere journalister forstår teknikken og sproget omkring feltet, så de kan sikre den journalistiske kvalitet og etik.

Robotjournalistik har åbnet muligheden for, at medierne kan producere mange flere artikler om bestemte stofområder, end de har kunnet hidtil. Lige nu gælder det finans, sport, politik og bolig, men flere er på vej. Dækningen bliver bredere, hurtigere og mere lokal og dermed mere relevant for flere brugere. Når først der er brugt ressourcer på at udvikle robotten, kan den producere et utal af artikler og derefter handler det om at træne den bedre. Kurset lærer deltagerne om både udvikling og træning. 

Kurset er for journalister, redaktører og udviklere, der først og fremmest har interesse for feltet og teknologien med planer om - og måske en smule erfaring - at udvikle artikelrobotter til journalistik eller anden formidling - og måske allerede er så småt i gang.

Du lærer at: 

  • forstå dataindsamling og datahåndtering
  • forstå algoritmer og automatisering
  • opbygge artikelskabeloner i journalistiske genrer
  • starte, betjene og træne en artikelrobot
  • sikre etik og kvalitet i robotjournalistik

Kurset er for dig

Kurset er relevant for journalister, redaktører og udviklere, der interesserer sig for robotjournalistik og gerne vil forstå teknologien, processen og etikken og selv kunne producere artikler ved hjælp af en robot. 

Kurset er for begyndere, men det forudsættes, at man har interesse og kendskab til robotjournalistik. Man skal ikke kunne programmere og kode, og man lærer det heller ikke. Men man skal forstå principperne bag og mulighederne i robotteknologien for at kvalificere det journalistiske slutprodukt.

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer to dage. På første dag arbejder man med at opbygge artikelskabeloner, og man får en grundlæggende data- og teknologiforståelse. 

På anden dag arbejder deltagerne med deres egen artikelrobot. Der vil være forberedt datasæt og kodning, så deltagerne får masser af hands-on tid til at producere deres egen robotjournalistik med IC Robotics’ artikel-editor. 

Afslutningsvist gives der feedback på produktionerne og diskuteres kvalitet og etik. 

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole  Emdrupvej 72 2400 Kbh. NV 

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

Kurser

Undervisere på dette kursus

Søren Pedersen

Søren Pedersen

Dataudvikler på Ekstra Bladet, uddannet i statskundskab og filosofi. Skriver på Mediawatch om medier og teknologi – og på Twitter under navnet @systemaddict.

Marc Aas Nilsson

Marc Aas Nilsson

Marc var med til udviklingen af Danmarks første robotjournalistiske output, Lasso News, og har de seneste 4 år beskæftiget sig med robotjournalistik som forretningsudvikler i Lasso X og senere som founder og CEO af IC Robotic, som fokuserer på opdyrkningen af robotjournalistik ved hjælp af deres intuitive værktøj, editoren, som vil blive anvendt på kursusforløbet.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt