Forny redaktionen med konstruktivt lederskab

Vil du forandre den redaktionelle kultur og skabe fremtidens journalistik, så start med dig selv som leder. Lær at skabe retning og håb med konstruktivt lederskab på kurset, der oplader dine ledelsesmæssige batterier og får din mission til at stå skarpere.

Derfor skal du tage kurset

Dagligdagens pres med konstante omstruktureringer, stramme deadlines, ny teknologi og nye platforme levner sjældent plads til at løfte blikket mod horisonten.

Men skal man lykkes, både som leder og som medie, er det afgørende, at der er en retning og håb hos medarbejderne - også når du som leder har forladt rummet.

Kurset tager udgangspunkt i dit lederskab. Du får mulighed for at arbejde med konkrete muligheder for ændringer i din egen væremåde og din lederstil med baggrund i dit job og jeres strategi.

Formålet med kurset er at give dig viden, selvindsigt og inspiration til at skabe en positiv forandring fra første dag tilbage på jobbet.

På kurset lærer du, at:

 • tydeliggøre en klar journalistisk mission.
   
 • skabe et innovativt redaktionelt miljø, der er præget af sammenhold, ambition, fremtidstro og mod på eksperimenter.
   
 • forstå, hvordan du kan bruge din egen personlighed som dit vigtigste ledelsesmæssige redskab.
   
 • få du gnisten tilbage i øjnene på dine medarbejdere.
   
 • lede et redaktionsmøde på en konstruktiv måde.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder med ledelse eller samarbejde på en medieredaktion.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, indspark fra gæsteundervisere og diskussioner omkring blandt andet de journalistiske og ledelsesmæssige vilkår i dagens mediebillede. 

Der afsættes også tid til, at du og de andre deltagere kan lære hinanden at kende med henblik på et fremtidigt netværk.

Du får tilsendt Ulrik Haagerups bog” Constructive News”, som du med fordel kan læse inden kurset starter.

På kurset møder du:

 • Christian Erfurth fra “Be my eyes”.
 • Lars Fridberg fra “Innovationsdesign”.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

På kurset møder du

Ulrik Haagerup

Journalist samt stifter af CEO for Constructive Institute på Århus Universitet. Arbejder med konstruktiv journalistik og med de aktuelle udfordringer for det journalistiske nyhedskriterie og medierne. 

Gerd Maria May

Journalist, fellow 17-18 ved Constructive Institute og redaktionel udviklingschef. Arbejder med konstruktiv journalistik og med de aktuelle udfordringer for det journalistiske nyhedskriterie.

Troels Mylenberg

Journalist med en lang karriere i den danske mediebranche. Arbejder i dag med redaktionel og journalistisk udvikling og med konstruktiv journalistik. 

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram