Skip to main content
Explainervideo: storytelling på 60 sekunder

Explainervideo: storytelling på 60 sekunder

Hvordan formidler du vigtig, nyttig viden, som engagerer dine modtagere? Svaret er explainer-video, og nu kan du hoppe med på vognen. 

Derfor skal du tage kurset

Explainer-video er et kort videoformat, der passer perfekt, hvis du skal formidle dit stof let forståeligt og visuelt elegant til et utålmodigt, digitalt publikum.

Med en explainer kan du på kort tid gøre modtageren klogere på et vigtigt emne, skabe engagement omkring en sag eller blot gøre det svære lettere at forstå. Derfor er formatet et godt kommunikationsredskab, uanset om du er journalist, kommunikatør i en virksomhed, sidder på bureau eller skal formidle ny forskning og rapporter.

Explaineren er født som et svar på det digitale publikums krav om hurtigt, nyttigt indhold, der samtidig er let at forstå og giver lyst til at dele. Lever du ikke op til de kriterier, drukner dit indhold hurtigt. Derfor benyttes explainer-formatet af stadigt flere store medier, brands, virksomheder og vidensorganisationer som VOX, VICE og MAERSK.

Du lærer at:

  • afgrænse explainer-videoen fra andre videoformater som tutorial, how-to og det klassiske nyhedsindslag.  
  • finde din egen vinkel på explainer-formatet ud fra din arbejdsplads’ behov  og målgruppe.  
  • udvikle koncepter og idéer til konkrete explainers, som passer til din arbejdsplads.  
  • skrive manus og lave storyboard.  
  • arbejde med redigering, tekster og grafik i Final Cut Pro.

Kurset er for dig

Du har fagligheden og historierne og er vant til at kommunikere og formidle, men mangler de nødvendige redskaber til konceptudvikling og til selv at komme igang med at producere simple explainere. Vægten på kurset ligger på idé og konceptdelen, men der vil også være små introducerende redigeringsøvelser i Final Cut Pro. Du behøver ikke have erfaring med redigering i Final Cut Pro, men det vil være en fordel, hvis du har snuset til videoredigering på forhånd.

Sådan foregår undervisningen

På to kursusdage og en opfølgende workshop-dag lærer du at udvikle et explainerkoncept til din virksomhed, og du bliver klar til at lave dine egne små journalistiske eller formidlende explainer-videoer. Efter kursets første to dage arbejder du selv med et explainer-koncept i forbindelse med dit arbejde, og på kursets opfølgende workshop-dag en måned senere mødes vi igen med fokus på feedback, teknisk problemløsning og sparring til det videre arbejde med explainere.

Om du sidder med den lille niche-historie med ren praktisk nytteværdi eller den store sådan-kan-vi-gøre-verden-bedre-historie er ikke afgørende.

De konrete redigeringsøvelser på kurset fokuserer på grundlæggende redigering med brug af stills, tekst, simpel grafik, giffer og levende billeder. Vi arbejder i Final Cut Pro, som kører på mac-computere, som vi stiller til rådighed under kurset.

Efter kurset vil du være i stand til at udvikle et koncept for explainervideo til din  arbejdsplads og selv klippe simple explainere. Herefter handler det om øvelse ...  

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Emdrupvej 72 2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Søren Rosenørn

Søren Rosenørn

Søren er uddannet journalist og har arbejdet med visuel storytelling og video content gennem mange år for bl.a. TV2 og DR og MOOT.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt