Explainervideo: storytelling på 60 sekunder

Hvordan formidler du vigtig, nyttig viden, som engagerer dine modtagere? Svaret er explainer-video, og nu kan du hoppe med på vognen.

Derfor skal du tage kurset
Explainer-video er et kort videoformat, der passer perfekt, hvis du skal formidle dit stof let forståeligt og visuelt elegant til et utålmodigt, digitalt publikum.

Med en explainer kan du på kort tid gøre modtageren klogere på et vigtigt emne, skabe engagement omkring en sag eller blot gøre det svære lettere at forstå. Derfor er formatet et godt kommunikationsredskab, uanset om du er journalist, kommunikatør i en virksomhed, sidder på bureau eller skal formidle ny forskning og rapporter.

Explaineren er født som et svar på det digitale publikums krav om hurtigt, nyttigt indhold, der samtidig er let at forstå og giver lyst til at dele. Lever du ikke op til de kriterier, drukner dit indhold hurtigt. Derfor benyttes explainer-formatet af stadigt flere store medier, brands, virksomheder og vidensorganisationer som VOX, VICE og MAERSK.

Du lærer at:

 • afgrænse explainer-videoen fra andre video-formater som tutorial, how-to og det klassiske nyhedsindslag.
   
 • finde din egen vinkel på explainer-formatet ud fra din arbejdsplads’ behov  og målgruppe.
   
 • udvikle koncepter og idéer til konkrete explainers, som passer til din arbejdsplads.
   
 • skrive manus og lave storyboard.
   
 • arbejde med redigering, tekster og grafik i Final Cut Pro.

Kurset er for dig
Du har fagligheden og historierne og er vant til at kommunikere og formidle, men mangler den nødvendige tekniske know-how og kreative værktøjskasse til at hoppe med på explainer-vognen.

Sådan foregår undervisningen
På to dage bliver du klar til at lave dine egne små journalistiske eller formidlende explainer-videoer, der tager udgangspunkt i dit daglige arbejde.

Om du sidder med den lille niche-historie med ren praktisk nytteværdi eller den store sådan-kan-vi-gøre-verden-bedre-historie er ikke afgørende.

Kurset fokuserer på engagerende storytelling med brug af stills, tekst, simpel grafik, giffer og levende billeder.

Vi arbejder i Final Cut Pro og stiller materiale til rådighed inden kursusstart, så du kan skaffe dig et forhåndskendskab til programmet.

Efter kurset vil du med få og enkle postproduktions-værktøjer være i stand til at skabe en explainer af høj kvalitet både visuelt og formidlingsmæssigt. 

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

På kurset møder du

Søren Rosenørn

Søren er uddannet journalist og har arbejdet med visuel storytelling og video content gennem mange år for bl.a. TV2 og DR og MOOT.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram