Skip to main content
Kursus – Det gode interview

Det gode interview - til tekst, video og podcast

Du lærer at planlægge, tilrettelægge og udføre et godt portræt- eller sagsinterview. Efter kurset kan du skabe en tryg og professionel interviewsituation, hvor du med afsæt i god forberedelse og spørgeteknik hjælper dine kilder eller gæster til at åbne op og komme med de bedst mulige svar. 

Det ser så enkelt ud. Så nemt og lige ud ad landevejen, at du egentlig først bemærker det, når det IKKE virker. Men faktisk kræver det gode interview både strategisk tænkning, grundig forberedelse og en veludviklet evne til at være nærværende og til at vide, hvad vej du vil. Selv om det ikke er et afslørende og kritisk interview, kan det stadig give selv garvede journalister sved på panden. For de gode spørgsmål og den rækkefølge, de kommer i, er ikke altid så ligetil, som det kan se ud ved første øjekast.

Både i radio, på TV og til skrevne medier er portræt- og sagsinterviewet ofte fundamentet for indholdet – så der er altid noget vigtigt på spil, når du som interviewperson sidder overfor din gæst.

Den gode nyhed er, at du sagtens kan blive rigtig god til det. Det kræver bare, at du ved hvordan, og at du øver dig.

Det er det, vi gerne vil hjælpe dig med på det her kursus.

Din underviser Rie Helmer er ekspert i at forberede og tilrettelægge gode interviews og”talks”.

Det gælder både de båndede interviews, hvor det er vigtigt at skabe tillid, så din interviewperson slapper af og åbner op, og du får det materiale, du skal bruge. Og i høj grad også liveinterviews, hvor alt desuden skal klappe, og hvor du som interviewer både skal kunne lytte, følge op og styre interviewets retning og tidsramme på én gang.

Det lærer du på kurset

Du lærer som interviewer at have ro i maven, overblik og faglig selvtillid, når du sidder foran din gæst og tænder for mikrofonen, diktafonen eller kameraet.

Du lærer også at etablere tillid, så din interviewperson føler sig tryg i situationen og har let ved at give dig de gode svar.

Derudover får du det her med hjem fra kurset:

  • Tjekliste til, hvad du skal have styr på før interviewet. Kan bruges i alle interviewsammenhænge.
  • Tips og tricks til hvordan du bygger et interview op og hvornår du med fordel kan bruge henholdsvis åbne og lukkede spørgsmål.
  • Indblik i hvordan du skaber en tryg og professionel stemning, som både din gæst og dine lyttere eller seere gerne vil være en del af.
  • Konkret, praktisk interviewerfaring fra selve kurset sammen med din underviser og dine medkursister.

Du får også en lang række andre interviewtekniske kompetencer med hjem – og du får værdifuld feedback fra Rie Helmer og dine medstuderende.

Kurset er for dig

Du er journalist, kommunikatør, radiovært, podcastvært, VJ eller tekstforfatter og har nok allerede lidt erfaring med at interviewe.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og du får serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag på begge kursusdage.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Rie Helmer
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2409242398
Pris: DKK 8.900,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Gæsteunderviser Rie Helmer

Rie Helmer

Uddannet journalist og arbejder i dag som medietræner, kommunikationsrådgiver og moderator. Rie er kendt fra sine værtsroller på DR1’s programmer Sporløs og Aftenshowet og sine mange år som journalist og vært på TV2 Lorry. Hun har mere end 20 års erfaring med resultatskabende og effektiv kommunikation og konkret viden om, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når man kommunikerer via kamera og skærm. 

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt