Skip to main content
DMJX, kursus, Brug video i din kommunikation

Brug video i din kommunikation

Udvid din værktøjskasse med video. Du får metoderne og redskaberne til at gøre video til en fast del af dit kommunikationsarbejde.

Derfor skal du tage kurset

Mere og mere kommunikation foregår med video. Derfor skal du selv kunne agere videoproducer, når den gode videohistorie melder sig. Men video er svært, tidskrævende og kan være frustrerende at komme i gang med, hvis man er mest vant til tekst og billeder. 

Kurset er for dig der er begynder eller let øvet og arbejder med kommunikation til daglig. Du har behov for at vide, hvornår en historie er en god videohistorie, og hvordan du planlægger og producerer den selv.

Det kræver viden om, hvilke korte videoformater der virker på de forskellige sociale platforme og til de forskellige målgrupper. Det kræver forståelse for dramaturgi og journalistik i korte videoformater. Og det kræver ikke mindst nogle filmtekniske færdigheder til at få de rigtige optagelser med hjem og klippe dem sammen til en skarp og effektiv video, der virker på platformen og løser kommunikationsproblemet.   

Det er essensen på dette fire-dages videokursus, hvor du vender hjem med din egen færdigproducerede video, som kan bruges i dit arbejde og med en lang række konkrete modeller, skabeloner, tutorials, tips og tricks til at fortsætte videoarbejdet efter kurset. 

Du lærer at:

 • spotte og vinkle den gode videohistorie i dit kommunikationsarbejde
 • skrive manus og forberede interviews
 • planlægge og udføre videooptagelser 
 • komme i gang med at redigere video med Final Cut Pro eller Adobe Premiere Pro 
 • lave tekster på video og arbejde med 16:9, 1:1 og 9:16
 • arbejde med indholdsplaner og videokoncepter til dit kommunikationsarbejde.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder med kommunikation, journalistik, SoMe, kulturformidling eller undervisning. Du er vant til at kommunikere og formide, men du mangler kompetencer til at producere dine egne korte videoer.

Du er begynder eller let øvet. Du har som minimum et grundlæggende kendskab til kameraet i din mobiltelefon, men du behøver ikke have erfaring med videoproduktion til specifikke platforme.

Sådan foregår undervisningen

På kursets første to dage får du et indgående kendskab til og overblik over de vigtigste korte videogenrer og en masse hands-on træning i at spotte, vinkle og lave optagelser til din video. 

En måned senere følger to dage med fokus på dramaturgi, redigering, tekster på video og introduktion til at arbejde med indholdsplaner og videokoncepter. Kurset slutter af med feedback på dine egen færdige produktioner. 

Mellem undervisningsgangene laver du selv videooptagelser til en historie, som du klipper færdig på de sidste to dage. 

Du skal medbringe eget optageudstyr – enten smartphone eller videokamera og evt. ekstraudstyr som mikrofon samt stativ eller holder.

Redigering på kurset foregår i Final Cut Pro eller Adobe Premiere Pro (computere bliver stillet til rådighed). Hvis du er vant til at bruge et andet redigeringsprogram, må du gerne medbringe det på din egen computer eller mobil.

Du får

 • eksempler og skabeloner til at lave videomanus, interviewplan og produktionsplan
 • en oversigt med de vigtigste korte videogenrer og deres karakteristika 
 • tips og tricks til at få gode optagelser med til klipperummet 
 • tutorials til de vigtigste behov i Final Cut og Adobe Premiere
 • skabeloner til at arbejde videre med indholdsplan og videokoncepter 
 • en færdigproduceret video til brug på arbejdet.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Tine Pia Jensen, Jens Haaning
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2110242365
Pris: DKK 14.500,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Vær opmærksom på at formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Tine Pia Jensen

Tine Pia Jensen

Tilrettelægger og selvstændig videoproducent med fokus på film- og videoproduktion, branding og design. Tine har bl.a. fungeret som TV-tilrettelægger hos DR samt leveret film til Undervisningsministeriet og en lang række mindre virksomheder og organisationer i både ind- og udland.

Jens Haaning

Jens Haaning

Underviser og udviklingskonsulent på DMJX. Har undervist i korte videoformater og produktion på Aarhus Universitet og sideløbende arbejdet freelance med videoproduktion og kommunikation.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt