Skip to main content
Kursus, DMJX, Skarp på skærmen med Rie Helmer

Bliv skarp på skærmen

Du lærer at blive nærværende og professionel at være ”i stue med”, når du er på videoskærmen til møder, kurser og konferencer. Din underviser er journalist Rie Helmer, der er kendt fra sine værtsroller på DR1’s programmer Sporløs og Aftenshowet.

Virtuelle møder, onlinekurser, livesendinger på sociale medier og videokonferencer er kommet for at blive, og fremover bliver virtuel presence en kompetence, du skal mestre, hvis du begår dig på diverse skærme.

På dette kursus lærer du trinene i god forberedelse, grundreglerne for virtuel mødefacilitering og hvordan du agerer tillidsvækkende og autentisk foran kameraet.

Så hvis du ikke allerede er i gang med at vænne dig til at brænde igennem via webcam, så er det nu, du kan få de virtuelle kilometer i benene. 

Derfor skal du tage kurset

Virtuelle møder og livestreaming er blevet en naturlig del af vores hverdag.

På dette kursus lærer du at blive skarp på skærmen både som mødeleder, mødedeltager, oplægsholder, interviewer eller underviser.

Du lærer, hvordan du fremstår professionel og nærværende og får indblik i, hvordan du kan forberede og øve dig til succes.

Med værktøjskassen på plads kan du sige farvel til nervøsitet og begynderfejl – og i stedet koncentrere dig om at ramme din målgruppe med dit budskab.

På dette kursus lærer du at

  • planlægge og forberede dit virtuelle møde eller oplæg på onlineformatets vilkår
  • facilitere det digitale møde effektivt og resultatskabende
  • fremstå professionel og nærværende
  • tale til kameraet og trænge igennem hos målgruppen.

Kurset er for dig

Du arbejder som journalist, kommunikationsmedarbejder, leder, eventarrangør, konsulent eller administrativ medarbejder. Til daglig faciliterer du virtuelle møder eller optræder på skærmen fx på sociale medier. Du vil gerne lære, hvordan du brænder igennem på kamera.

Hvis du mest er interesseret i at lære den tekniske del af live-streaming, så anbefaler vi vores kursus Live-streaming for begyndere.

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer en dag og er en blanding af korte undervisningsmoduler, praktiske øvelser, gruppearbejde og feedback. Du får redskaber, gode råd og hands-on-erfaring, så du ved, hvad der virker på kamera og i det digitale univers. 

Hvis du primært skal være god til at præsentere på skærmen, må du inden kurset gerne lave en kort pitch af et projekt, en idé eller en elevatortale, hvor du præsenterer dig selv.

Hvis du skal være god til at facilitere virtuelle møder, må du gerne medbringe en agenda til et mødet, et bud på en intro til mødet samt en kort præsentation. 

Derudover skal du medbringe en bærbar computer og en nyere mobiltelefon – Android eller iPhone. Husk oplader, høretelefoner og evt. adaptere. Du vil ved kursustilmelding få at vide, hvilke apps du skal have installeret på din telefon, inden vi mødes.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Gæsteunderviser Rie Helmer

Rie Helmer

Uddannet journalist og arbejder i dag som medietræner, kommunikationsrådgiver og moderator. Rie er kendt fra sine værtsroller på DR1’s programmer Sporløs og Aftenshowet og sine mange år som journalist og vært på TV2 Lorry. Hun har mere end 20 års erfaring med resultatskabende og effektiv kommunikation og konkret viden om, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når man kommunikerer via kamera og skærm.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt