Skip to main content
Kursus, DMJX, Bliv superjournalist me AI og automatisering

AI og automatisering: Journalistens superhjælper

AI og automatisering er brandvarmt i mediebranchen. Men hvad kan du bruge det til helt konkret som journalist – og hvordan? På kurset afmystificerer vi hypen og viser, hvordan teknologien kan blive din nye superhjælper. 

Derfor skal du tage kurset

At være journalist betyder nogle gange at skulle læse korrektur, redigere, transskribere, søge og sortere informationer fra hjemmesider og lange dokumenter. 

Alt sammen noget, der tager tid fra det, faget egentlig handler om: At researche, interviewe, vinkle, fortælle, analysere og formidle. Med en række nye simple værktøjer kan du automatisere nogle af de mere rutineprægede opgaver – og få mere tid til det sjove. 

Lær af Danmarks førende ekspert

I selskab med Danmarks førende ekspert på automatisering i medierne, Andreas Marckmann Andreassen, lærer du alt, hvad der er værd at vide om automatisering.

Du får en række redskaber og apps med hjem til konkrete, journalistiske opgaver. Fx transskribering, redigering, søgning, sortering, overvågning og alerts.

Du kommer til at løse opgaver på kurset med de nyeste og nyttigste apps og værktøjer til automatisering. 

Med de mange nye muligheder følger også nogle etiske og publicistiske faldgruber, som er vigtige at sætte sig ind i. Du får gennem små dilemmaspil og diskussioner blik for begge dele i løbet af kurset.

Alt i alt bliver du rustet til den stigende automatisering af journalistfaget og lærer, hvordan du – med teknologien som hjælper fremfor konkurrent – kan blive bedre og mere effektiv i dit arbejde.

Du lærer at:

  • bruge simple AI-værktøjer som hjælp i dine daglige journalistiske opgaver, f.eks. til transskribering, research, monitorering og alerts
  • få nye og smartere vaner og få mere tid til de journalistiske kerneopgaver 
  • tale et sprog, der gør dig i stand til at samarbejde med udviklere og programmører
  • få en grundlæggende dataforståelse og forstå nye etiske principper for automatiseret journalistik.

Kurset er for dig

Kurset er obligatorisk for dig, der gerne vil AI-afmystificeres og lære hvordan teknologien kan hjælpe dig til en række opgaver i dagligdagen.

Du er journalist eller redaktør og må gerne være begynder – forstået på den måde, at du ikke behøver nogle særlige tekniske forudsætninger eller erfaring for at få fuldt udbytte. 

Du må dog meget gerne gerne være nysgerrig og have en naturlig interesse for teknologi og programmer. 

Du kan også være ansat i en større virksomhed, der kommunikerer som et medie og arbejder som en redaktion.

Du er interesseret i journalistik og nyhedsformidling og ønsker at få en række konkrete værktøjer og en grundlæggende forståelse for automatisering.

Sådan foregår undervisningen

Kurset består af 2 undervisningsdage, der varierer mellem oplæg, instruktion og øvelser i udvalgte værktøjer og apps med efterfølgende diskussion om anvendelighed og etik. 

Du kommer til at arbejde med en eller flere egne historier, som involverer automatisering i dele af processen.  

Du bliver undervist i de nyeste og bedste apps på tidspunktet for kurset, som du vil blive bedt om at downloade inden kursusstart.  

Det praktiske

  • Kurset foregår på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.
  • Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne – både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Andreas Marckmann, underviser, AI for journalister, kursus, DMJX

Andreas Marckmann Andreassen

Ansvarshavende chefredaktør på Markedsføring og forfatter til bogen ”Sådan forandrer automatisering medierne”, som er resultatet af et fellowship på SDU 2019-2020.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt