Service menu

Jeg tænker lyde og dufte ind i mit sprog, også når jeg bare skriver

Lars Henriksen er journalist ved Kristeligt Dagblad og har taget kurset Lær at lave lydfortællinger


- Det er ret tankevækkende, at man kan bruge virkemidler fra lydfortællingen, også, når man bare skriver. Foto: Sofie Amalie Klougart.


- Kristeligt Dagblad har planer om at lave historier med lyd i den nærmeste fremtid, og det kunne jeg godt tænke mig at være med til.

Jeg er selv en af de mange, som er begyndt at lytte til podcast. Og jeg tænker, at en stor del af de historier, som vi fortæller, egner sig til at blive fortalt med lyd.

På kurset har jeg fået øjnene op for, hvor mange muligheder der er i at bruge lyd i sine fortællinger. Vi fortæller vores historier meget endimensionelt; sådan virker det i hvert fald nu.

På lidt længere sigt vil jeg gerne lave fortællinger på ren lyd. Men i første omgang vil jeg bruge lyd som et supplement til det skrevne og tage lydudstyr med, når det er oplagt at tilføje en ekstra dimension.

Allerede nu har kurset haft indflydelse på min måde at skrive på. Jeg tænker lyde, dufte og andre nuancer ind i mit sprog og prøver at arbejde flerdimensionelt, ligesom man arbejder med flere lydspor i lydfortællinger.
Det er ret tankevækkende, at man kan bruge virkemidler fra lydfortællingen, også, når man bare skriver.

Jeg glæder mig til at folde lydsporene rigtigt ud i fremtiden. Men allerede nu kan jeg sige, at jeg har fået rigtig meget ud af kurset.


Lars Henriksen er journalist på Kristeligt Dagblad. Foto: Sofie Amalie Klougart.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram