
Væksthus for nye undervisningsformer
Center for Pædagogisk Udvikling og Digitalisering
Forenede kræfter, digitalt fokus og systematisk indsamling af viden skal styrke læring
Center for Pædagogisk Udvikling og Digitalisering
Forenede kræfter, digitalt fokus og systematisk indsamling af viden skal styrke læring
Formålet med Center for pædagogisk udvikling og digitalisering er at etablere et tværgående ressourcecenter, der skal favne mere end blot den uddannelsesmæssige søjle. Udviklingsarbejdet i forhold til pædagogik, didaktik, digital læring og digitale kompetencer skal således samles i ét center med medarbejdere, der dels har formelle kompetencer, dels har frigjort ressourcer til at kunne initiere, stimulere, kvalificere og sikre den pædagogiske, didaktiske og digitale udvikling på tværs af uddannelser og kurser på DMJX. Derudover knyttes medarbejdere og forskere, der fokuserer på kreativitet som metode til understøttelse af læring på tværs af uddannelserne.
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har altid haft et stærkt fokus på den praksisnære og brancherelevante undervisning.
Nu er erfaringer, viden og ekspertise samlet i et ressourcecenter, der blandt andet understøtter den pædagogiske og didaktiske udvikling for både interne og eksterne undervisere samt arbejder for at styrke og udvikle den digitale del af undervisningen på DMJX.
Centeret får løbende tilknyttet adjunkter, lektorer og docenter på tværs af DMJX, som alle er optagede af at forbedre undervisningen og styrke den didaktiske udvikling. Og ikke mindst af vidensdeling. Derfor skal centret blandt andet fungere som fagligt mødested, som er åbent for alle der brænder for pædagogik.
DMJX står allerede stærkt på e-læring og digitale teknologier i undervisningen. Men ligesom på andre uddannelsesinstitutioner vil mange af DMJX’ dimittender komme ud på et arbejdsmarked, hvor de skal arbejde helt eller delvist med digitale værktøjer og platforme. Det stiller krav til, at udviklingen af området stiger konstant i takt med den teknologiske udvikling. Derfor er en af centrets kerneopgaver at afprøve og undersøge, hvordan (nye) digitale værktøjer kan bruges i didaktisk sammenhæng samt at indsamle systematisk viden om, hvad der virker bedst.
Ud over at styrke interne og eksterne undervisere vil løftet af didaktisk kompetence også give DMJX stærkere muligheder for at indgå i ligeværdige, tværgående samarbejder og netværk med de øvrige University Colleges i Danmark. Det vil være med til – på lidt længere sigt – at øge mulighederne for ekstern finansiering af udviklingsprojekter.
Lektor og pædagogisk udviklingskonsulent
Pædagogisk IT-vejleder
Hvis ikke journalistikken skal tabe kampen om brugerne, må der nye metoder til. DMJX har igennem tre år afprøvet og kondenseret dialogbaserede værktøjer sammen med internationale samarbejdspartnere. De præsenteres nu i en gratis guide til undervisere, medier og kursusudbydere.
DMJX-ansatte deler deres refleksioner over didaktiske greb og andre erfaringer, som er affødt af det gigantiske bespænd med online undervisning under Covid-19.
Nedlukningerne satte turbo på brug af podcasts i undervisningen - her er vores erfaringer
Postkort til praktikanter gav inspiration, trøst og tryghed
Peer feedback bidrager til at fremme refleksivitet hos studerende
Et bud på, hvordan det luftige begreb Refleksiv Praksislæring kan forstås
Stor undersøgelse: Undervisning i sengen og målrettet gruppearbejde
Skriftlige karakterbegrundelser kan spare tid og sikre fokus på læringsmål