Service menu

Det er spændende at opleve politikerne i deres eget miljø

Kristian Lindberg er kulturjournalist på Berlingske og har taget kurset Bag Christiansborgs tykke mure


- Kurset var både øjenåbnende og meget brugbart, siger Kristian Lindberg. Foto: Sofie Amalie Klougart
 

- Kurset gav en spændende mulighed for at opleve politikerne i deres eget miljø. Den oplevelse er god at have i baghovedet, når man ringer til Christiansborg. Det geniale er, at man møder partilederne og højtstående embedsmænd, som har god tid og giver et åbent indblik i arbejdsliv og strategier – helt uden for citat.

Jeg fik utroligt meget ud af det. Blandt andet en forståelse for, hvor meget relationer på tværs af partier betyder, og hvor meget, der bliver tænkt i strategier og opinion.

Som kulturjournalist er det ikke hver dag, jeg taler med politikere, og kulturpolitikken fylder heller ikke så meget på Christiansborg til daglig. Derfor var det virkelig interessant at få en fornemmelse af, at kulturen virkelig betyder meget for en minister som Bertel Haarder. Det er mere end kroner og ører - det er livsværdier.

En anden væsentlig indsigt er at opleve, hvor meget de sociale medier betyder for politikernes tænkning, strategier og kommunikation. Det er endnu mere, end man forestiller sig, og man fornemmer, at de gamle medierne virkelig skal op på den store klinge for at følge med.

Thomas Larsen har kørt kurset i mange år, og han gør det virkelig godt. Den tillidssituation, han har opbygget mellem politikerne og kursusdeltagerne er helt unik.

Det var desuden værdifuldt at gå på kurset med journalister fra hele landet og høre, hvilke udfordringer og historier, de står med i deres hverdag.

Jeg kan kun sige, at det er et virkelig godt kursus. Meget øjenåbnende og meget brugbart.

Læs om kurset Bag Christiansborgs tykke mure her

 


Kristian Lindberg er kulturjournalist og filmredaktør på Berlingske. Foto: Sofie Amalie Klougart
 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram